29. kesäkuuta 2006

hamo-hamo-hamonen

Vihdoista viimein sain hameen valmiiksi. Kiitos SK:n kaavojen tämä projekti meinas jäädä vallan valmistumatta.. Otin kaavoista vyötärökaitaleen mitat ja "rakensin" hameen sen perusteella, mut koko 40 tais ollakki 46..? Miehän en jaksa sovitella ja harsia, pärryyttelin vaan menemään ja testasin valmista vaatetta sitten vasta valmiina. No se oli hieman liian iso, putos päältä lattialle ja minä menin vihaisena nukkumaan. Viikon mulkoilin hametta pahasti, huomasin ettei se ittekseen kutistu ja aloin ratkomaan.


On se vieläkin vähän reilu, mut ei jaksa enää, oikeasti. Jos vaikka lihottais ittensä tällä kesälomatissuttelulla hameeseen sopivaksi? Juu juu, siideri on hyvää mutta ah niin pöhöttävvää.

Muotolaskokset onnistu aika hyvin. En ole ennen käyttäny vastalaskoksia, mut mun mielestä tää kangas vaati ne. Ja halusin muutenkin a-linjaisen hameen joka kuitenkin istuu pepusta hyvin.


Silti jäi koko projektista kakka maku suuhun, en taida ommella vaatteita itselleni vähään aikaan.. Syksyllä on varmaan edessä takin ompelu, jäähyttelen hermojani siihen asti. Laukkujen vuoret ja vaatteiden tuunaus riittää mun pinnalleni vallan mainiosti :)

Visa vinkui taas kun löysin kohtuuhintaisen puikkopaketin. Eipä harmita katkennu bambuAddi enää, ei!


Laadusta en osaa sanoa vielä mitään, mut eiköhän näillä taas vähän aikaa tikutella.

Mulla on muuten kuningasidea. Ja se on taas laukku.

11 kommenttia:

joko kirjoitti...

ihana kangas! ja niin on hamekin! joku saisi lähettää tänne ompelutaitohippusia. vaikka pientä korvausta vastaan. ei suju täälläkään ompelukset..

laura kirjoitti...

Ihan samat sanat ku Jokolla, ihana hame ja ihana kangas. Jos kävis shoppaamassa tuota ja säilöis sen odottamaan aikaa, jolloin opettelen ompelemaan...

Aikamoinen puikkosetti muuten *kade*

Maiju kirjoitti...

Valtaisan kaunis hame..! Kiinnitti het huomion (kun sivuillesi eksyin..) Mikähän mahtoi olla tuon kyseisen SK kaavalehden numero?

Jatta kirjoitti...

Kiitos kiitos ja kuule Laura, ei se ompeleminen nyt niin vaikeaa ole :) Minäki osaan vaikka oon tämmönen huithapeli.

maiju: se lehti oli SK 3/2006, siinä on sellainen vekkihame, mut siinä ei ole vastalaskoksia. Ja kiva ku "eksyit" tänne, eksyppä toistekki ;)

Vilma kirjoitti...

Hameesta tuli tosi upea, hyvä Jatta!!! Ja kyyyllä sä vielä ennen syksyä paininjalkaa poljet, usko pois. Viimeistään seuraavan Eurokangas-reissun jälkeen. ;)

Mulla on ihan samanlainen puikkosetti, ja hyvin niillä tikuttelee. Puikot on kevyet ja luistaa hyvin, siima tosin muistuttaa ennemminkin sairaalan tippaletkua, eikä oo kovin liukas. Mut mulle kelpaa loistavasti, ei valittamista. :)

Jossain kiinalaisessa sairaalassa ei ehkä ollakaan yhtä tyytyväisiä ja happy, kun ne huomaa letkuvaraston huvenneen salaperäisesti. Ja ammattiinsa nähden ihmeen tasokkaasti asuva kerrossiivoja Li Hua Wang vain viheltelee viattomasti mopatessaan... :D

Sini kirjoitti...

Siis aivan upea hame!! *pyörtymys*

Kangasta katsoin "sillä silmällä" jo tuon suklaahippusväskyn kohdalla. Pitäiskö sitä vähän käydä hamstraamassa? Täällä Salossa ei (vielä) ole Eurokangasta, mutta Turkuun olis lyhyt matka...Hmmmm...

Jatta kirjoitti...

Vilma: Tippaletkua, voi apua! Nyt ei voi kattoa niitä puikkoja ilman että tulee verensiirto mieleen :o Haluttais vielä samat puikot pidempänä versiona, noi on aika lyhyitä (40cm). Ja ompelukone kyl pysyy kovassa käytössä tän laukkumanian ansiosta ;)

Sini: Ainaki täällä Tampereella kangasta on vielä jäljellä, hamstraileen vaan! Eurokankaat on meillä katoava luonnonvara, kyllä tän kokoiseen kaupunkiin kolme kangaskauppaa mahtuis..

laura kirjoitti...

Kiitos kannustuksen sanoista, mulla olis tota kangasta nyt. Aattelin kuitenkin kiikuttaa sen taitavammalle ompelijalle...

Tippaletkua, yöks. Oon aatellut käydä tänään verta luovuttamassa, pyörryttää pelkkä ajatuskin *tunnustaa nolona*

40 cm pyöröt ovat miust ihan jees kaikkeen paitsi neulepaidan etu-/takakappaletta leveämpää tasona neulottaessa. Ts. jos pyörönä neuloo, niin 40 sentille mahtuu yllättävän paljon silmukoita, mut kolmiohuivia tikuttaessa tekis mieli venyttää siimaa kun silmukoita alkaa olla enemmän.

Anne kirjoitti...

Ihana hame! Mistä löysit noin ihanaa kangasta?

SK:n kaavat on lähes aina ihan kummallisia. Joskus koko 36 pyörii päällä ja toisinaan edes 42 ei mahdu päälle. Kantapään kautta oon oppinut sovittamaan kaavat _poikkeuksetta_, vaikka se onkin aika tympeää hommaa.

Ihania töitä sulla on kaiken kaikkiaan :)

Jatta kirjoitti...

anne: kangas on Eurokankaasta, rakastuin siihen het ku sen näin :)
Kiitos kehuista kovasti! Mun tarvii myös alkaa suhtautumaan kaavojen sovituksiin vakavasti, oli niin tylsää kun joutui tekemään hameen periaatteessa kaks kertaa. Kantapään kautta..

SatuK kirjoitti...

Upea kangas ja hieno hame!

Töissä on tylsää, aloitin lukemaan sun blogia alusta alkaen.