9. kesäkuuta 2006

kukkaa pukkaa

...onneksi ei sentään koiranputkea..?

Saas nyt nähdä tuleeko tästä mun postauksesta mitään, blogger on ollu koko illan ihan pylly. Mutta ohjetta kukkaseen yritän laittaa kuiteski :)

lanka: Steinbach Wolle Capri
koukku: 3,5
malli: oma


Lankaa on veri veri iisi muuttaa muuksi, kukka on muutenkin kaikkien virkattujen kukkien puujalkaäiti = mahdollisimman helppo. Aloitetaans!

Tee aloitusketjuksi 8 kjs jotka suljetaan renkaaksi ps:llä. *Virkkaa 22 kjs ensimmäiseksi terälehdeksi ja kiinnitä kjs:t renkaaseen ks:llä. Tee vielä yksi ks.*


Toista *-* 5 kertaa ja tee ensimmäisen terälehden juureen ps.2.krs *virkkaa 14 kjs, tee sitten ensimmäisen terälehden "kärkeen" 2 ks.Tee 14 kjs ja kiinnitä ne kukan "kehiöön" ks:llä*.


Toista *-* 5 kertaa, tee ps ja päättele lanka. Valmis!


Näistä kuussakaraisista kukista saa helposti koottua kolmiohuivin, ei vaadi mitään ylemmän asteen geometriaa. Kukat tosiaan kannattaa kiinnittää toisiinsa terälehtien päistä jo virkatessa. Ite oon joutunu tyhmyyttäni ompelemaan ne yhteen jälkikäteen, tosin yritin kompensoida ketutusta ompelemalla samalla helmen jokaiseen liitoskohtaan ;)

Aamulla pääsen lanka- ja kangaskaupoille. IIH!!

6 kommenttia:

laura kirjoitti...

Hyvältä ja selkeältä näyttää, kiitos. Nyt pitänee puuvillalankojen muuttaa sun ja Vilman ohjeilla muotoaan kukiksi ja ryhtyä isona kasseiksi, huiveiksi ja topeiksi. Tuuthan muuten huomenna koskenrantaan KIPpailemaan?

Jatta kirjoitti...

Kiits kiits, pitänee munkin saada huivintekele valmiiksi asti.. viimeistään syksyllä ;)

Moneltas se huominen tapaaminen on? Olis kiva kyllä tulla, vapaapäivä ja kaikkee.

AnneM kirjoitti...

öö tosta puuttuu eka **? eli monta ketjusilmukkaa tulee kukan lehteen...

laura kirjoitti...

Aloittelemma klo 12. Myöhemminkin toki sopii saapua. Nyt vaan toivotaan sormet ristissä ihanaa keliä :)

Jatta kirjoitti...

Kukan terälehteen tulee 22 kjs. Anteeksi kun ohje on väärin korjaan sen illalla, kunhan kotiudun.
Laura: Huomenna nähdään

Vilma kirjoitti...

Kiitos ohjeesta, otanpa näistä kukista jotain työn alle jahka omatunto sallii. Miten niin pitäis tehdä jotain ensin valmiiks ennen ku alottaa uutta...? :D