27. kesäkuuta 2006

Matami Mimmi

Posti kulki ja Kusti polki mullekkin Kooleja.


Nämä ostaa paukautin Huuto.netistä ja kattilankin ostaa päräytin, tosin Vapaa Valinnasta. Mies hyväksyi kalliin ja oudon ostoksen makkarakeiton ansiosta. Sitä pitää keittää kerralla ainakin se 5 litraa.

No mitä näistä sitten tulee? Sukkia :) Mulla on Isoveljeä n. 600g purkutyöstä jemmassa, luonnonvalkoisena, ne saavat uuden elämän. Mut varmaankin talvemmalla. Ja pitkillä varsilla varustettuna. Ajattelin vaan varoittaa etukäteen.

Hullu kattilanainen aikoo värjätä myös putkista. Juu juu, se vaaleanpunainen putkis ei vaan istu eikä osu. Väri on hakusessa, puuhelmikahvat siihen kuitenkin tulee kun kerran helmetkin on sitä varten ostettu. Ja edelleen kiitos kuuluu ideasta Vilmalle :)

Ostin pari viikkoa sitten itselleni kenkurat, väärän väriset, mut hey, ne oli -60%. Sitten pientä kyselykierrosta suutareita myöten ja uusi uskalias kokeilu: kenkien värjäys.
Tykkään :) Mut tavallaan tunnen itteni ihan dorkaksi, värjätä nyt kenkiä...? Tulipahan kokeiltua. Että jos jollain mokan värjääminen kiinnostaa -> go for it!

10 kommenttia:

Roora kirjoitti...

Huu. Enpäs tiennyt että kenkiä vois tuollai värjätä, mutta nyt tiedän. :D

Tarja kirjoitti...

Soppaa pitääkin tehdä kerralla niin paljon, että sitä saa syödä pari seuraavaa päivääkin, koska se on niin paljon parempaa lämmitettynä.

Hienot noista kengistä tuli! Aika rohkeeta hommaa, sanoisin.

Vilma kirjoitti...

Sä oot velho!!! Kengät on ehottomasti makeemmat nyt, juu. :)

katinkontti kirjoitti...

Ilmeisesti joskun ennenvanhaan (60-luvulla?) kenkien värjääminen on ollut yleisesmpää. Ainakin äitini varastoista löytyy kauniin kanariankeltaiseksi maalatut kengät (oli kuulemma mätsäävä laukku ja käsineetkin). Käytössäni on myös samalta ajalta nahkalaukku joka on maalattu mustaksi. Myös sen ajan lehdissä on nahkavärien mainoksia.

Satu U kirjoitti...

Aikas hyvät tuli kengistä. Mä olen joskus värjännyt kangaskenkiä Dylonilla (?) ja se tuli vähä epätasaista...

Jatta kirjoitti...

Tarja: Joo mies onkin aina yrittäny keittää sen 5 litraa sitä keittoa kerralla, se on vaan niin perskuleen vaikeaa 3 litran kattilalla :D Ei vaan, kattila tuli kyllä ihan tarpeeseen.

Kati: Joo suttari sanoikin että pintanahkaa on helppo värjätä, mokalle se vähän nyrpisti nenäänsä. Ei ole kuulemma kauhean hygieenistä...?
Sulla on ihana äippä kun se on säästäny kaikkea ihanaa niiltä ajoilta, mun äitini on myyny tai hävittäny kaiken, murr..

Kyllähän kengistä hienot tuli ja väri on atasainen, ois se voinu olla vähän tummempi ehkä..

Yrittänyttä ei laiteta etc etc, mä oon aina tykänny elää vaarallisesti ;)

Jatta kirjoitti...

suttari? Tulipa kehitettyä uus ammattinimike.. Siis SUUTARI.

Katri kirjoitti...

Mulla oli joskus pienenä valkoiset mokkasiinit, jotka maalattiin jostain päähänpistosta mustiksi. Väri ei kuitenkaan ollut kovin pysyvää sorttia ja kohta ne olikin laikulliset...pitämättä jäi :)

Jatta kirjoitti...

Ou nou Katri, kuulostaa pahalta.. No tota väriä on vielä puol purkillista jäljellä ja sitä pystyi laittamaan aika paikallisesti ilman laikkuja. Joutuu varmaan sateen jälkeen korjailemaan :/

Inla kirjoitti...

Hei, millä aineella nuo kengät värjäsit, ja mistä sitä saa hankittua? Samoissa aikeissa ollaan.