25. tammikuuta 2007

jämäkerien luvattu maa

Kuka muu hukkuu jämälankoihin? Mitä niillä tehdään? Onko niitä luvallista heittää pois vai sorretaanko siinä kokonaista kuitujen kansakuntaa? Saako niiltä periä vuokraa jos niiden vaatima säilytystila ylittää ihmisen säilöntäkapasiteetin?

Voiko niitä syödä?


"Suolitukkeuma"


"Payday-split"


"Tahmeat puikot"

"We come in peas"


Jumankekka, mulla ei oo mitään sinistä :o

14 kommenttia:

muoriska kirjoitti...

Upeita sommitelmia..
Kuulemma koulut ja päiväkodit antavat turvapaikkoja juuri noille lankapakolaisille. Myös seurakunnalta kannattaa kysyä :)

Taina kirjoitti...

Nam! Hykerryttävän hauska juttu!

Maiju kirjoitti...

Oi, oon mäkin tätä asiaa miettiny monta kertaa, enkä koskaan oo mitään näin nerokasta keksinyt. Ihmiset tietää kyllä tulleensa sun kotiin, kun saavat jälkkärin eteensä.. (enkä tiedä tulevatko enää seuraavalla kerralla..)

uhoava gnu kirjoitti...

Ihania annoksia!

Joillakin kirppiksillä ainakin kerätään lankanyttysiä koreihin, joista sitten toiset virkkaavat äiti Teresa -peittoja tms.

Vilma kirjoitti...

Oi kun on nättejä yhdistelmiä! Mullon kans melko lailla jämiä, mut ne on ihan tyhmiä eikä ollenkaan noin kivoja ja houkuttelevia. Miks omat jämät on aina rumempia ja toisten näyttää paljon mielenkiintoisemmilta? :P Pitäiskö järjestää jämälankavaihto? :D

KirsiÄr kirjoitti...

Noistahan neulotaan tahi virkataan sellaisia sitäsuntätä-huiveja ja muita asusteita. Kun sulla on jo noin kivasti ne ryhmiteltykin, niin ei kun vaan puikoille.

Mää kun tiedän yhden sellaisen lankavaihtojutun, niin ehdottaisin, että sinne voisi tuoda jämäkeriäkin.

Vilma kirjoitti...

Edelliseen viitaten tää vois toimia lankakamelina molempiin suuntiin... :D Ehitäänkö näkeen huomenna?

Stricker kirjoitti...

Olipas hauska juttu ja kauniita yhdistelmiä! Onkos sulla lähipiirissä ketään pikkutyttöä, joka saattaisi olla kiinnostunut käsitöistä? Minä annoin kaverini tyttärille kilokaupalla jämiä ja olivat kuulemma olleet kasan edessä ensin ihan ihastuksesta sanattomia, mutta pian olivat alkaneet puikot ja koukut suihkia. Ja tarhaan vein myös isot läjät ja sielläkin otettiin kiitoksella vastaan. Ja jonkin verran olen itse tehnyt esim. rannekkeita jämistä. Mun tarkoituksena onkin ollut viime aikoina hävittää jämäkerät heti, jos mahdollista, ja aika kivasti se onkin toiminut. Neulemyllyllä on myös kiva myllyttää jämiä nauhaksi, jota voi sitten jalostaa moniin eri muotoihin.

Jatta kirjoitti...

Voi ei noi oikeesti oo yhtään kivoja jämiä :P Kiitos vaan kaikille vinkeistä, eiköhän noista eroon näköjään pääse :) Jotenkin vaan säälittää ja harmittaa tommoset "parittomat sukat".

Vilma: Ku mie en varmaan ehdi huomenna :( Pitää varmaan roudailla boi seuraavaan miittiin, jos ne kotinsa löytää..

Kirsiär: Mutku mää en oo yhtään semmonen tilkuntekijä.. Harmi ku en pääse lauvantaina. Niisk.

Sticker: Toi on hyvä idea! Kavereiden muksut vaan on vielä niin pieniä ettei niillä taida kenelläkään pysyä vielä edes lusikka kädessä.. Mut kyllä mä jotain keksin, tuli niin monta hyvää ideaa!

Nää langat taitaa tosiaan päätyä päiväkotiin tms, mulla on aina ollu niin huono omatunto ku en ole osallistunu mihinkään hyväntekeväisyyksiin. Joku koulu vaikka.. Tippi, olisko tarvetta??

Sini kirjoitti...

Blogeissa pyörii just yks "vinkkejä jämälankojen käyttöön"-meemi...Sieltä löytyy monennäköstä käyttötarkotusta. Itse törmäsin siihen täällä: http://vattumato.blogspot.com/

tinna kirjoitti...

Jämät on kivoja siitä että kun niille keksii käyttöä niitä on ihanaa soveltaa! Miettiä että mitä värejä pistäis peräkkäin yms.. :) Mä oon ainakin tehny hauskan värisiä kaulahuiveja ja virkannu pieniä neliöitä jämälangoista, niistähän saa vaikka mitä!
Mutta kyllä ne välillä ottaa päähän kun ne tuolla pyörii ympäriinsä...

paperi40 kirjoitti...

musta myös jämät on kivoja saa niistä vaikka mitä, nukeille, barbeille ja ym..

Karoliina kirjoitti...

Älä välitä: ei mullakaan oo mitään sinistä.

Käpy kirjoitti...

Itse säästän ja hamstraan kaiken jämälangan. En vain raaski luopua kun pidän niistä niin paljon. x]