2. huhtikuuta 2007

pappi, lukkari, talonpoika & kuppari

Nappikaupoilta tuntuu löytyvän aina jotain aivan muuta kuin mitä alunalkaen lähti etsimään. Mikäpä siinä, käyhän se niinkin kun kerran halvalla saa ja käyttöä löytyy ;)


Tästä läjästä pulitin 5€, jei! Arvatkaa jäikö sinne yhtään punasävyistä nappia? No eipä jäänyt ei.
Näistä voi tehdä vaikka ja mitä! Pää humisee ideoita, tätä aion ainakin soveltaa (kuva Phildarin sivuilta).


Harmi kun muissa väreissä oli tosi huonot valikoimat, alunperin lähdin hakemaan Bubblen nappeja. Uhosin tekeväni neuleen napit itse jos sopivia ei löydy. Sanoista naista jne ;)

17 kommenttia:

Outi kirjoitti...

Ou-Mai-Gaad mikä läjä! Mutta mietippä mikä homma noiden nappien paikoilleenompelussa on ;-)

uhoava gnu kirjoitti...

Voi, mikä ihana kasa!
Tekisitkö mullekin tuollaisen nappipaidan, tekisitkö?!

Jatta kirjoitti...

outi: Oivoi, en miettiny tuota vielä ollenkaan :P Pitää varmaan tilata TV-shopista semmonen napinkiinnittäjä? Onkohan siellä niitä enää, ne tais olla joskus 90-luvulla. Varmaan TOSI toimiva keksintö :D

uhoava gnu: Iih, mulla ei riitä aika ees omien neuleiden toteuttamiseen. Jos TV-shop taas auttais?
Tosi noloa kun en "ehdi" tehdä koskaan muille mitään neuleita lahjaksi.. Itsekäs taidan olla.

Vilma kirjoitti...

Mistä ihmeestä sä hankit noin paljon nappeja noin halavalla?! Sulovileeni tahtoo tietää päästäkseen osille. :P

Siisti läjä, taas on siis tiedossa jotain ihqua ja luovaa sun kätösistä. :)

Jatta kirjoitti...

Toivottavasti etten huku nappeihin vallan..

Kaukajärven Jumbo. Mitään muuta siellä ei sit ollutkaan eikä koskaan yleensä ole mitään :P Sinne jäi kyllä! Mut ei mun värejä ollenkaan, oisko sit sulle, en tiiä.. Napit oli semmosissa kaupan nappiputkissa, noi oli euron putkia. Isot napit oli 3€/putki, keskikokoset 2€ jne. Poikkea ihmeessä jos kiinnostaa! Kävelyohjeet: ovelta kassakoneelle, kassakoneella käännös oikeaan ja viitisen metriä etiäpäin :D

Jatta kirjoitti...

Niin ja vielä, putkissa oli nappeja sekaisin, kannen nappia ei välttis ollu koko putkessa yhtään kappaletta.

Taru kirjoitti...

Äää! Miksen mä koskaan löydä mitään tuollaisia löytöjä, varsinkin kun juurikin yhteen projektiini tarttisin justiin pinkkejä ja violetteja nappeja. Onnea mahtavasta löydöstä :)

KaSil´s kirjoitti...

Voi jestas mikä läjä nappeja! ihania!

Kiko kirjoitti...

Mikä löytö! Sulla taitaa olla joku nappitutka ;)

riikka n kirjoitti...

Ah miten herkku toi nappikuva!

Maarit kirjoitti...

Ite tehtyä nappeja, jee! Mistä puusta teit ne?

Jatta kirjoitti...

taru: Mä en yleensä löydä yhtään mitään kirppiksiltä! Tuuria, luulen ma. Mut kieltämättä nosti uutta intoa kirppisten kiertelyyn.

Katinkontin Kati on ihan ilmiömäinen kirppishaukka, se löytää aina kaikkea upeaa sieltä! Vaikka samalla paikkakunnalla asutaankin, niin oon silti ihan varma että se tekee ostoksensa jossain rinnakkaisulottuvuudessa.. spooky.

kasil's: Joode, mäkin tykkään :) Niitä on ihana kaivella ja hipistellä, tykkään miltä sileät napit tuntuu sormia vasten. Pervoa?

kiko: Onni potkii.. Sais potkia useemminki!

riikka n: Melko syötävän näkösiä juu. Pitää varoa ettei erehdy, voi tulla paha ummetus. Haha.

maarit: Tiiäkkö, en oo varma. Luulin ottaneeni tuttujen puukuormasta leppää mut toi on mun mielestä ihan haapaa kuiteski.. Vähän huono oon näissä materiaalituntemuksissani :)

mari kirjoitti...

Ihana nappivuori! Puunapit näyttävät todella hienoilta, minkäslaisen käsittelyn ne nyt saivatkaan?

Jatta kirjoitti...

mari: Pitää varmaan huomenna raapustella prosessi ylös blogiin..

Pääpiirteissään hain oksanpätkän, kuorin sen, sahailin ja porasin reiät. Sitten odottelin että puu kuivuu, hioin ja petsasin. Karmee homma, en suosittele :P Mut tuli kyllä nätit, halusin että ne on kaikki vähän erilaisia ja itetehdyn näköisiä :)

Enya kirjoitti...

Ihania värejä ja nappeja sulla! Sun blogissa näkyy muutenkin usein hienoja nappeja, mistä tulikin mieleeni kysyä, että osaatko sanoo mikä on sun hienoin nappis - siis sellanen, josta itse tykkäät eniten?

Ja kun mulla ei oo itellä blogia, niin kysyn vielä tätä kautta, että satutko tietään mistähän Tampereelta löytäis lapsille sopivia kangasmerkkejä suht edullisesti?

Viimex hankin pari merkkiä Koskarin käsityökeskuksesta hintaan 1 euro/zipale. Aattelin vaan, että jostain vois ehkä löytyä edullisempiakin merkkejä :O

Pikku- Kettu kirjoitti...

Hieno läjä nappeja! Ja vielä hienompia itse tehtyjä. Voi kun olisikin jotain puutyövälineitä kotona niin voisi joskus puuhastella jotain tuollaista "miehisempääkin". :)

Jatta kirjoitti...

enya: Kiitos! Voihan se olla että napit näyttää kuvissa herkullisemmilta mitä ne oikeesti on, vähän niinkuin tavarat Ikean kuvastoissa :D
Mun lemppari napeista on ihan ehdottomasti pipoissa olevat keraamiset pupunapit. Niitä on pakko saada lisää ens messuilta..
Kangasmerkeistä en osaa sanoa yhtään mitään :( Mitä olen niitä katsellu, niin hirveitä hintoja ne niistä pyytää. Harmi.

pikku-kettu: Kunnon välineet olis kyllä plussaa, olisin selvinny paljon vähemmällä raatamisella noiden nappien kanssa.. Oon vaan niin itsepäinen; kun saan jotain päähäni niin teen sen sinnillä loppuun. Useimmiten tyhmä tapa.