8. huhtikuuta 2007

väännän rautalankaa

Päätin että opin kirjoneuleen salat vaikka kuin sattuis. Ja sattuhan se. Onneksi netistä löytää kaikenlaisia vinkkejä, noin niinku särkylääkkeeksi.


Eiks oo hieno, näppärä ja upea langanpitelijä? Mut kolmatta lankaa en tähän ensimmäiseen kirjoneuleeseeni uskalla sotkea..

23 kommenttia:

laura koo kirjoitti...

Vau!

Ootan kieli pitkällä valmista tuotetta, tää alkuasetelma on jo niin herkullinen.

Sini kirjoitti...

Onpa näppärän "teline"!!

Näyttäpä hienolta tuo mikä sulla on tuossa meneillään...joku slipari? Tai kesäpaita?? *utelias*

Susanna kirjoitti...

Vau miten hieno! Tuollainen pitää ehdottomasti väkertää itsellekin!

Ihana malllineule tuossa työssä!

Jatta kirjoitti...

laura koo: Oi kauhee, älä odota liian innokkaasti, tää ei tod oo mikään telkkuneule :D Ja mun tarvis käydä ostamassa lisää Tennesseetä (vihreitä sävyjä), toi pinkki ei päädy valmiiseen neuleeseen. Sattu silmiin ku yritin..

sini: Sliparipa hyvinki! Toiv tulee ees hieno.

susanna: Juu eiku tekemään! Väänsin rautalangan kynttilän ympärillä ensin, sitten "päät" pihdeillä käkkyröiksi. Taas säästy ainaki miljardi euroa :P

Nii joo ja mallineuleet on internetin aarteita. Etin kaikki mahdolliset kukka-aiheiset kaaviot ja nyt neulon niitä randomina paitaan.

Vilma kirjoitti...

On näppärä on, sä se aina keksit!

Tulee varmast hiano slipari, kumarran kärsivälisyydellenne oi suuri kirjoneuloja! :P Mä en edelleenkään pysty, pääkallopipot täytti mun kirjoneulekiintiön piiitkäks aikaa.

Johanna K kirjoitti...

Melkoisen hyvät värit!! Kirjoon tulee kyl vähän samanlainen rytmi kuin pitsiinkin, eli sujumaan. Mullakaan ei vaan kärsivällisyys riitä varsinkaan ohuista tehdä...

anna kirjoitti...

Väkersin itselleni talvella myös tuolais, mutta mulla se ei toiminu :( Totesin, että oli kuitenkin helpompi pitää lankoja vaan sormen päällä. Värit on myös tosi kivat (mullahan ei oo nykyäänn paljon muuta kun ruskeita hankintoja!)

TiinaV kirjoitti...

Oi! Upea! Blogin avattuani jäin hetkeksi vain tuijottamaan kuvaa... :)

Ruskea ja vaaleanpunainen sopivat hyvin yhteen.

Jatta kirjoitti...

vilma: Mukavuudenhaluiset (lue: Laiskat) ihmiset yleensä tuppaavat miettimään miten asiat voi tehdä helpoiten ;) Äläkä kumarra vielä, mitä jos tulee sutta ja sekundaa?!

johanna k: Sitä odotellessa.. Mulla halu saada jotain kiilaa kärsivällisyyden edelle. Itsepäinen oon, teen vaikka kuinka tökkis aluksi.

anna: Mulla oli ongelmana sormen päällä pitelyssä se, että langat kierty toistensa ympäri tai meni päällekkäin jatkuvasti. Jouduin korjailemaan ja kiroilemaan niin usein että jotain piti keksiä. Tää sopi mulle, neulomiseen tuli rytmi eikä tarvi jatkuvasti pysähdellä :)

tiinav: Värit on kyllä ihanat! Harmi ettei Novita pidä noita värejä kartassaan samanaikaisesti, osa on vuosikertalankaa..

sannero kirjoitti...

ja taas täällä syntyy jotain ihanaa, odottelen minäkin ihan intona(=

Niin nätit väritkin olet valinnut (jälleen mun lempparit)

kateellisena katselen....

tiinamaria kirjoitti...

Mäkin jäin aluksi vain tuijottamaan kuvaa, siinä oli jotenkin niin ihanat värit! Toi ruskea alkoi oikein houkuttaa. Nyt pitää kyllä saada hame kohta puikoille (tai koukulle).

sanna kirjoitti...

Näppärä on tosiaan! Minäkin jään odottamaan valmista neuletta, niin nätiltä näyttää jo tässä vaiheessa:)

Kamicha kirjoitti...

Näyttää tosi ihanalta, tuosta tulee todella kiva slipari!

Minusta Novita voisi keskittyä muutamaan hyvään peruslankaan ja pitää värikartat laajana. Kaikki ne keinokuitu -sesonkilangat voisi vaikka unohtaa...

Anonyymi kirjoitti...

Vau, tuohan on hieno innovaatio! Mulla ne langat aina menee yhteen klimppiin ja sitten on todella vaikeaa saada se oikea väri puikolle sieltä.

Marsvin

Pikku- Kettu kirjoitti...

Ihana idea! Minulla on tuollainen ostettu versio, mutta kun olen tällainen mini-ihminen, niin se pyörii sormessa kuin väkkärä.

Aika makoisan oloinen väriskaala on ainakin tulossa. :)

Stricker kirjoitti...

Oi miten ihania juttuja olet tehnyt ja olet tekemässä! Bubble on mielettömän upea ja sopii tosi hyvin! Ja kirjoneuleestakin on tulossa mahtava. Minäkin olen vähän kirjoneuletta karttava, kun se tuntuu aina niin hitaalta ja vaivalloiselta. Pitäisi yritää jaksaa opetella se kaksikätinen systeemi joskus.

Jatta kirjoitti...

Kiitosta kommentoinista! Yritän saada slipria valmiimmaksi ja kertoilla edistymisestä, Bubblen kanssa jäi toi dokumentointi vähä vähemmälle..

kamicha: Oon sun kanssa todella samaa mieltä. Novitan sesonkilangat on melkein aina ollu pettymyksiä, mullakin lähti ostobambut kiertoon ku ei siitä saanu kaunista pintaa millään..

marsvin: Just toi oli ongelmana mullakin! Tää ei oo ikävä kyllä oma innovaatio, kopsin tylysti lankatelineitä joita näin netissä :D

sticker: Jahas, nyt kuuklaamaan kaksikätisestä infoa..

Soile kirjoitti...

Pääsiäistauon jälkeen päädyin tännekin. Bubble on tosi hieno! Ei se kirjassa noin hienolta näytä! Samoin noit kankaat....kirjoneulehommelit ei ole yhtään vaikeita, anna mennä vaan.

huopanen kirjoitti...

Hyvältä näyttää. Kävin selailemassa vanhempia tuotoksiasi kellarissa. Ihastuin ikihyviksi ruskeaan valkokukkaiseen hameeseen. Mistä olet löytänyt ohjeen siihen?

Jatta kirjoitti...

soile: Kiitos tsempityksestä ja kehuista, eiköhän toi kirjoneule vielä kesytetä..

huopanen: Hameeseen piirsin kaavat itse, mutta luulisin että valmiitakin kaavoja löytyy.. Idea hameessa on edessä (2) ja takana (2) olevat vastalaskokset.

Jatta kirjoitti...

huopanen: Siis laskoksia on edessä ja takana KOLME, yhteensä kuusi.

Sanni kirjoitti...

Oiskohan mahdollista saada kuvasarja väännetystä rautalangasta, tulin näin koitin .. ja epäonnistuin :)

Jatta kirjoitti...

Voin laittaa jos onnistun ottamaan järjellisiä kuvia.. Kauheet paineet :D