16. toukokuuta 2008

siitä se ajatus sitten lähti..

Pacman Ghostbroaches

Hamahelmivillitys valtasi muotiblogit ian aloittamana ja hurahdin muuten minäkin. Jossain vaiheessa tajusin mopon karanneen käsistä kun huomasin piipertäneeni Pacmanhaamuja kaikissa helmipurnukan väreissä. Koska näitä muka ehtii käyttää?

Pacman Ghostbroaches

Noku. Ja eivätpä ole hinnalla pilattuja noin materiaalien puolesta! Rintaneulataustat löytyivät Sinellistä huomattavasti halvemmalla kuin Tiimarista, ovatpa vielä paljon laadukkaamman oloisia :)

Ia on tehnyt hamahelmikoruja blogissaan myyntiin naurettavan halvalla, jos joku kiinnostuu niin tilausta sisään. Ihme nurinaa tyttö saa kuulla kommenttilootassaan milloin ideastaan, "rahastuksestaan", ylpeydestään (?!) ja kaikesta siltä väliltä. Mie en tajua. Onneksi kässäblogeissa ei ihmeemmin näy anonillejä.

Haluaisin kiittää iaa vanhan idean elvyttämisestä ja muistuttaa että matkiminen on pelkästään kohteliaisuus eikä siitä kannata ottaa herneitä :)

Pacman Ghostbroaches

Pacman Ghostbroaches

39 kommenttia:

Carita kirjoitti...

Noi on kyllä kivoja :)
Oon lasten kanssa tehnyt niistä erilaisia jääkaappimagneetteja, pitää kokeilla myös rintaneuloja.

Karoliina kirjoitti...

Eiks ne ollutkaan Bart Simpsoneita? ;).

Jaana kirjoitti...

Hyvin sanottu! Kyllä muotibloggaajat saa aika isännän kädestä noilta anonilleiltä:( Hienoja rintaneuloja, ja upeissa väreissä:)

Satu H kirjoitti...

oo, pacman = ♥

Maartsi kirjoitti...

Ai ne on haamuja? Luulin, että olet aloittanut vaakunabisneksen... :D

Tiiamaria kirjoitti...

Oi, Pacmaneja! Tätä mun ei olisi tarvinnut nähdä ... saatan vielä itsekkin innostua :)

Christina kirjoitti...

Pacmaneja? Ei kerro miulle mitään mutta kivan näkösiä ovat ja ihana värikimara, nam!

neja kirjoitti...

Näin viime yönä unta että olin sisällä pacman pelissä. Huippu peli ja huippuja rintaneuloja. Ja apinointi on kivaa ja se todellakin pitää ottaa vain kohteliaisuutena:)

ps kirjoitti...

ihana väriskaala! jos tuntuu ettei niitä ehdi käyttää, niin ois aika säväyttävää varmasti pukea noi kaikki kerralla... :)

Anonyymi kirjoitti...

Pacman :D

Ihana väri-ilottelu. Tulee 80-luku mieleen ja lapsuus...

Kati kirjoitti...

On ne kyllä ihania! Ja tuo lapsuuden mieleen.

sannero kirjoitti...

ihania! itsekin oon leikitellyt viime aikoina hamahelmillä, niitä kun lapsuusajoilta löytyy. Kattellaan jos laitan kuvia.

Ja hyvä muuten, että sulla on tommonen mielipide matkimisesta. Mä kun sorrun vähän liiankin usein apinoimaan sun ideoita... :D

Jatta kirjoitti...

carita: Lapsena minäkin näillä olen viimeksi leikkinyt, mutta olen kyllä ihan kersa vieläkin :D

karoliina: :D Kieltämättä tulee mieleen Bartin piikkitukka :)

jaana: Ehkä se kommenttilootassa pottuilu on joku teinijuttu? Kommenttien tasosta päätellen muotiblogeja seuraa melko nuoret tyypit ja siinä iässä ollaan melko ilkeitä varsinkin kun homman "saa" tehdä puskasta. Muuta ei voi kuin ihmetellä nillittäjien motiiveja :(

satu h: Pacman on kyllä ihana :D

maartsi: Voi apua, vaakunabisnes :D :D :D

tiiamaria: Anti palaa vaan, on muuten uskomattoman addiktoivaa hommaa!

christina: No se on semmonen 80-luvun hittitietokonepeli :) Värit minuakin tässä viehättävät varmaan eniten!

neja: Voi ei mikä uni :D Olen joskus nähnyt itse unta Super Mariosta, hyvin kulki mullakin hyppy!

ps: Varmaan olisi aikamoinen näky kun iskisi kaikki kerralla rinnukseen, voi kamala ;)

tess: Kultainen lapsuus.. Commodore 64 ja paukkurakeet :D

kati: Se ei ole koskaan huono juttu ;D

sannero: Joo, tee vaan niin saan itsekkin uusia ideoita hamailuun, helmiä kun vielä on "hieman" jäljellä..

Apinointi on se juttu miksi mun mielestä kässäblogeja on niin ihana seurata. Saa ideoita muilta niin tekniikoissa kuin malleissa. Eihän tässä muuten olis mitään järkeä ;)

Anne K-R kirjoitti...

Ihania. :-)

Anonyymi kirjoitti...

Hih, mullekin tuli joku viikko sitten pakottava tarve tehdä noita Ian jalanjäljillä. En vain tästä tuppukylästä onnistunut löytämään rintaneula- enkä korvispohjia :(
Ja pelin pc-versiotakin netistä jo etsiskelin (juu en tunne itseäni kolmekymppiseksi...)

-merja-

Terhi kirjoitti...

Sain kyllä ihan valtavan inspiraation kaivaa isän alakerrasta intiaanihelmet (en vaan osaa sanoa niitä hamoiksi) ja ruveta väkertämään. =D Nuo on tosi hienoja!

TiinaV kirjoitti...

Minä näin pari yötä sitten unta, että neuloin vauvalle ruskea-oranssin pacmanhaamukuvioisen neuletakin. En kyllä silloin vielä yhdistänyt niitä pacmanhaamuiksi. Tätä ei olisi tarvinnut nähdä.. :)

Jatta kirjoitti...

anne k-r: Kiitos! Hamakummitukset sai ensiesiintymisensä eilen, kummasti keräsivät katseita :D Mies pyöritteli silmiään mutta suostui kuitenkin liikkumaan käsipuolessa ;)

merja: Sinellistä on helppo myös tilata rintakorutaustoja. Postituskulutkaan eivät kovin suureksi kasva kun tilaus kulkee kirjekuoressa, tietysti kannattaa tilata samalla jotain muutakin.

Kolmekymppinen on kuule ihan vauva vielä! Mullakin räpsähtää maagiset 30 mittariin syksyllä ja olen ihan kersa :D

terhi: Intiaanihelmet, ihan uus nimi mulle :o Mulle ne oli aina ennen vain silityshelmiä, tää hamajuttu on ihan uus lisäys termistöön.

Ootko muuten päässyt laihdutuksessa jo normaalipainoon? Mulla olis tavoitteena olla normaalipainoinen syksyyn mennessä, viitisen kiloa tarvis nipistää.. Oot kyllä aika uskomattoman mahtava kun olet saanu noin paljon painoasi pudotettua! Wow!

tiinav: No kuule mä näin unta pacman-sliparista! Ehkä sitä on liikkeellä.. Toivottavasti teet sen takin!

Samma kirjoitti...

Noin ihana väriskaala piristää kummasti tällästä harmaata aamua. Tosi kivoja :)

Anonyymi kirjoitti...

Matkiminen on törkeää. Nyt tuli taas todistettua se miksi en julkaise suunnittelemiani käsitöitä netissä; siellä kopioidaan ja varastetaan ideoita törkeästi. Vaikka kuinka olisi kivaa olla osa netis käsityökansaa, ei paljon kannata! Keksikää ihmiset omia tuotteita ja ideoikaa itse!

Anonyymi kirjoitti...

Matkimalla syödään toisten leipää. Samaa kansaa ihmisten kanssa, jotka imevät musiikkinsa netistä siitä maksamatta.

Jatta kirjoitti...

samma: Juu, nuo värit kyllä piristää ihmeesti minuakin :D

anonyymi: Ideoiden kopioiminen on iänaikaisen vanha juttu. Kukaan tuskin voi väittää olevansa täysin orginelli omine ideoineen, aina ne tuppaavat olemaan jostain jo aiemmasta ideasta muokattuja.

anonyymi2: Syödään toisten leipää.. Hmm.. Omaan käyttöön tekeminen on aivan eri asia kuin myyntiin väkertäminen. Aika ontuva vertaus sulla, tuolla logiikalla ei saisi edes leipoa sämpylöitään itse ettei vaan menisi leipomoilla myynnit sekaisin.

sannero kirjoitti...

huih, tulin kurkkimaan sun kommenttiboxia ja nyt ne anonyymit hyökkää jo täälläkin!

tiinamaria kirjoitti...

Mä yritän taiteilla tuota sun hienoa designia Zetoria, mut nyt se on töksähtänyt reunus-kaavion 9. riville. Olen yrittänyt päänipuhki tutkia missä mättää, mut mielestäni en ole tehnyt virhettä.
Yksi silmukka on vaan liian vähän kerroksen alussa, ennen sitä toista langankiertoa. Sit huomasin että edeltävällä nurjalla kerroksella on kaaviossa yksi silmukka enemmän kuin 7. rivillä. Osaatkohan auttaa mua yhtään? Ois niin kova halu saada jo huivi pingottumaan :)
Voit laittaa myös mailia (aurorah34@hotmail.com)

Jatta kirjoitti...

sannero: No saivatpahan vähän paineita päästettyä :D Meitä on niin monenlaista sukankuluttajaa..

tiinamaria: Mailasin sulle :) Lupaan korjata sen virheen Zetorin kaavassa ihan pian, laiska minä!

Vilma kirjoitti...

Onpa hienoja! Vähänkö hienosti löytyy eri sävyisiä hamahelmiä. Mä oon jotenkin aina luullu että niitä on vain perusväreissä tjv. Mä kannatan lämpimästi ehdotusta käyttää noita kaikkia kerralla. ;D

Anonyymien kommentit voit jättää omaan arvoonsa. Toisten tekeleistä inspiroituminen ja vastaavanlaisten tekeminen omaan käyttöön on vähintäänkin ok. Jos joku vetää siitä herneen hanuriinsa, niin mun mielestä ongelma on ihan vain siellä anonyymin omassa ahtaassa mielessä. On täysin eri asia kopioida jonkun alkuperäisideaa myyntitarkoituksissa tai väittää ideaa valheellisesti omakseen vieden siten toiselta kunnian ja leivän suusta. Tässä nyt ei mun mielestä oo kyse kummastakaan, joten otetaas nyt ihan rauhassa vain.

minnap kirjoitti...

on niin pirteitä!

huopatossu kirjoitti...

Noh joo, e on sitä kateellisten panettelua.
Hienoja en kyllä heti tajunnut niitä pacmaneiksi.. Katoin vaan että jotain kissan tyyppisiä..Kivoja ovat, nuita kun tekis napeiks ;)

Tiiina kirjoitti...

Hama-helmet on meillä olleet tähän saakka vain viisivuotiaan juttu. Seuraavalla kerralla taidan vierailla laarilla minäkin. Näistä tulee hyvälle tuulelle.

Anonyymi kirjoitti...

Ainakin mainitsevasi ia tekee ilmeisesti kopioitujakin tuotteita myyntiin, ja sinäkin varmaan vähintään lahjaksi. Ehkä tuotteen kopioiminen omaan käyttöön on ok, mutta kannattaako sitä tuolla tavoin mainostaa? "minä kopioin toisten suunnittelemia tuotteita, minulla ei ole omia aivoja". Taisi osua arkaan paikkaan, kun noin loukkaannuit edellisista anonyymi-kommenteista. Pakkohan se on anonyymina kommentoida kun ei ole kirjautunut bloggeriin. Nimim. Liisa-anonyymi

Jatta kirjoitti...

vilma: Tiimarista löytyi, ei edes kovin pahalla hinnalla, oi onnea!

Toisten ideoista inspiroidutaan ja se on erittäin ok imo :) Mun mielestä on vain tärkeää antaa krediitit sinne mihin ne ideasta kuuluvatkin, just niinkuin sanoit että väittäisi ideaa valheellisesti omakseen. Emmää jaksa noista negatiivisista kommenteista oikein hätkähtää, ihmettelen vain muiden ahdasta ajatusmaailmaa :D

minnap: Juu, kiitos :D

huopatossu: Ei muuten huono idea tuo nappihomma! Pitääpä pistää korvan taakse ;)

tiiina: Kyllä aikuisiakin saa joskus lapsettaa, helmilaarille vaan!!

liisa: En minä kyllä loukkaantunut, lähinnä huvituin :D Eiköhän kaikki ole samaa mieltä kanssani että olen myös antanut oman osani nettiyhteisölle tuoreiden ideoiden tuottamisella ja esittelemisellä blogissani. Jos teen jotain muiden inspiroimana niin annan mielelläni kunnian sille kenelle se ideasta kuuluu, jos se saa minut näyttämään aivottomalta niin ei voi mittää ;)
Kuuluuko muuten valmiista neuleohjeista neulominen itselle/lahjaksi kopiointiin? Ja miksi nämä anonyymit seuraavat muiden käsityöblogeja, etteivät vain inspiroituisi vahingossa ja saisi vaikutteita omiiin töihinsä? Vaarallista :D Ja niin tekopyhää.. Minen vain tajua miksi mukava harrastus pitäisi ottaa noin verisen vakavasti.

Anonyymi kirjoitti...

Joillekin se mukava harrastus on "vain" leipätyö ja siksi vakavaa. Valmiista neuleohjeesta saa neuloa itselle/lahjaksi, mutta sitä ei saa käyttää kaupalliseen tarkoitukseen. Kopiointi on sitä, että kopioi jonkun valmiista mallista, esim. myytävän tuotteet mallista. Ei käsityömessuillakaan suvaita sellaisia ihmisiä, jotka kulkeat siellä ympäriinsä kameroiden kanssa keräilemässä/varastamassa ideoita!!! Ei ole mitään tekopyhää siinä, että tykkää seurata muiden onnistumisia käsitöissä ja inspiroitua niistä luomaan itse jotakin uutta ja omaa.

Jatta kirjoitti...

En kyllä tiedä ketään joka käyttäisi toisen vaivalla luomaa tuotetta omana tuotteenaan.. enkä ketään kuka kävisi käsityömessuilla kopioimassa pienmyyjien ideoita.. Ei tässä siitä ollut kysymys.

Sen sijaan muotimaailmassa tämä on jo vanha juttu, Hennes ryöstää Chanelia jne. Onko siis hyväksyttävämpää kopioida suuria kansainvälisiä brändejä kuin pienyrittäjiä? Ottakaa nyt ihmiset se palkokasvi pois nenästä ja tajutkaa tosiasiat, kaikki uusi on vain vanhan toisintoa ja muuntelua.

Asia mistä tämä myrsky vesilasissa lähti käyntiin, ian hamahelmikorut, se se vasta vanha juttu onkin :D Jenkkien Etsyssä on useita myyjiä myymässä samoja koruja samoilla hahmoilla ja ideoilla. Että kuka sen sitten keksi ensimmäisenä ja kuka riistää ketä.. keneltä se edes on loppujen lopuksi tässä asiassa pois?

Mun puolesta asia on loppuunkäsitelty, kommentoida asian tiimoilta saa edelleen mutten itse enää aio vastailla kommentteihin. Turhaa jankkaamista, sanon ma ;)

Maiju kirjoitti...

Hei..! Mä lupasin kommentoida kaikille ja nyt pääsin suhun asti :)
Musta tuntuu että jättelen tänne kyllä melkein aina jotain noottia, töihisi on niin helppo ihastua. Teet aina superihania juttuja, olet tooosi taitava ja värimaailmastasi on meikäläisellä vielä paljon opittavaa ;).

Täällä kommenttilootassa oli vastassa yllättävän tiukka keskustelu, en arvannukkaan.. Onneksi suljit keskustelun, mulla ois muuten ollut pari kovaa sanaa sanottavana tuohon matkimisasiaan.. Olen mm Vilman kanssa samoilla linjoilla (Ja mulla itselläni on hyvin vähän mielikuvitusta ja kekseliäisyyttä, kaikki ideat on aina lähtöisin jostain.)

Kamicha kirjoitti...

Ooh, olen ihan fiiliksissä näistä kuvista! Mahtavia!

Annika kirjoitti...

Vautsi! Tosi upeita! Oon noita hamahelmijuttuja muutamissa blogeissa nähnyt ja nyt se on varmaa: pakko saada itsellekin. :)

Anonyymi kirjoitti...

Mistä oot löytänyt noin monen kirjavia hamahelmiä? Mulla on vaan sellaisia läpikuultavia, jossa ei ole yhtään valkoista...

Sinipellavainen kirjoitti...

Aivan ihanat värit!

Anonyymi kirjoitti...

Vähäks kivoja noi pacmanit ♥