4. heinäkuuta 2009

running up that hill

Olen vihdonkin varma. Sen mäen nouseminen jonka huipulle ei halua päästä, on turhaa. Elämä on liian lyhyt, on uskallettava laskeutua ja etsittävä uusi rinne jota todella haluaa nousta, vaikkakin samalla joutuisi luopumaan kaikista saavutuksista joita siihen asti on saavuttanut. Nollatilanne. Uusi alku. Pitkä matka kuljettavaksi.

Olen melko muutosvastarintainen ihminen. Turha muutos on tarpeetonta.. vai onko? Olen tuskaillut jo kolmisen vuotta nykyisessä ammatissani, ja vihdoin keväällä sain kunnon potkun persuksilleni ja tein asioille jotain, hain kouluun. Ja piru vie, pääsin! Lähipiirini kauhistukseksi minusta tulee taas nuudeleita popsiva opiskelija joka istuu luennoilla ja tekee läksyjä, laskee kolikoita kaupassa ja irvistelee kampaajarahan puutteessa ylikasvaneelle letilleen peilin edessä. Mutta voi siskot ja veljet, on se sen arvoista!
Katson tulevaisuuteen pitkästä aikaa toiveikkain silmin, mahanpohjassa lentelevät perhoset ja askeleisiini on tullut hassua lentoa. En malttaisi odottaa, toivottavasti koulutus on juuri sitä mitä odotan, ja enemmänkin. Työllistymistä en halua vielä ajatella, keskityn asiaan kerrallaan.. enkä halua ihan vielä ajatella tulevan työelämän raakoja realiteetteja.

Minnekkö? No tänne. Miksipä sitä salaamaan, kuukkeli kertoo asian syksyllä kuitenkin :)

Läpäläpä sano joku joka halusi kuulla käsitöistä :D Eli niihin siis!

Doilies on the stair. And Papu!, WIP

Olen virkannut melkomoisen läjän pikkuliinoja nailonnarusta, jota käytin myös näissä pikkukoreissa. Unelmissa olisi tehdä niistä suuri kori jonka kovetan natriumsilikaatilla ja käytän makuuhuoneessa päiväpeiton ja koristetyynyjen yöpuuna. Mut mut.. homma on ollut suunnittelupöydällä jo yli vuoden, joten valmistumisesta ja sen ajankohdasta en yllättäen osaa sanoa juuta enkä jaata :P Osviittaa rakenteesta ja ideasta voi kurkata Vilmalta jonka ihastuttava lampunvarjostin on tehty samalla periaatteella.

Doilies on the stairs, WIP

Kauniita ne ovat noinkin, mallit ovat Mary Oljen Kauneimmat Käsityöt kirjasta. Kesällä vaan pitää virkata!

Kelefantti

Olen läähättänyt kuin koiranpentu Katrin ideoimia Kelefantti-tuotteita ikuisuuden, ja viimein rohkaistuin ja ruinasin almua suoraan Katrilta. Ja mie sain sellaisen, ihan oman Kelefantin! Aarre. Kestokäytössä. Niin mua!

Sakset!

Prahan matkalta mamma bongasi loistokkaasti pienet sakset jotka olivat alunperin kirjanmerkki. Kaulaanko? No totta mooses! Taidan olla sellainen omituisten killuttimien keräilijä koko tyttö. Ja aika omituinen noin muutenkin.

Tänä kesänä on reissattu niin että kotona ei ole oikein edes ehtinyt pyörähtää, mutta kouluun pääsemisen kuuleminen on jyrännyt kaiken muun alleen lopullisuudellaan. Joten se niistä reissuista, nyt tähyillään ihan muihin suuntiin :) Käsitöitä olen silti tehnyt ihan maan mielettömän paljon ja postauksia on luvassa, tämä kevät/kesä on vaan ollut ihan hullua aikaa. Kaikki on mullaantunut sekaisin ja blogi on jäänyt paitsioon mistä olen oikeasti suruissani. Kun onhan tää kuitenkin se mun rakkain "juttuni". Pus!

103 kommenttia:

tikru kirjoitti...

onnittelut :))
Ja noi virkatut portailla on ihanat.

Jatta kirjoitti...

tikru: Kiitos :) Onhan tää.. aika jännää.

Marsvin kirjoitti...

Voi onnea!!!! Susta tulee Muotoilija! Noh, olethan sä sitä jo ollut pitkään, mutta siis oikeen koulutuksen kanssa! Ihanaa!

Ja nuo pyörylät. Vau. En osais. Mä osaan virkata vaan pipoja, tsih! Nyt on kyllä neuleet jääneet paitsioon, en tiedä mikä mättää. Mutta yhtäkkiä nykäisin kaksi polvisukkaa, tosin molemmat eri mallia ja lankaa. Eli parit niille sitten kai. Ei muuta kun toimeen...

Hauskaa kesänjatkoa! Harmi kun tapaaminen meni mönkään, meillä oli Vilman kanssa kivaa, aika vaan loppui kesken... Ens kerralla kun tuun sinne, pitää ottaa koko ilta vapaaksi ja mennä juomaan sitä Plevnan herkkusiideriä ;D

Jatta kirjoitti...

Marsvin: Kiitos ihan kamalasti! En tiiä kyllä yhtään miten koulutus elämää muuttaa, vai muuttaako.. Mut yrittänyttä ei laiteta!

Mitkä polvisukat?! Polvisukat on parhaita, siitä kuule nyt pareja väsäämään! Hus :D

Kesänjatkoja sinnekkin, kyllä me vielä ehsitään nähdä, mulla on kyllä muutto edessä.. Jos ennen sitä, pliis! ;)

makepeace75 kirjoitti...

Onnea uudelle polulle! :o)

Kate kirjoitti...

Vau, iso onnitteluhali täältäkin! Mä kuule luulen että toi on ihan sun juttu :)

Jatta kirjoitti...

makepeace75: Kiitos!!

Kate: Se voi kuule olla :D Kiitos kamalasti!

Liina kirjoitti...

Hieno uutinen! Paljon onnea :)
Ja älähän sure sitä toimeentuloa, sitä saa kummasti pienetkin tulot riittämään, kun vaan päättää niin. Mulle ainakin se opiskelu on niin mielekästä, että en yhtään kaipaa mitään ylinmäärästä. Ajattelen vaan hymyssä suin, "mut mä saan opiskella", eikä mistään jää paitsi, kun ei enää kaipaa mitään turhakkeita ja tukka saa roikkua :)

Marsvin kirjoitti...

Mitä, muutatsä pois Tampereelta??? Milloin?

Näet sitten polvarit, kun parit valmistuvat ;D Joskus...

sannero kirjoitti...

onnea uudelle uralle :)

Markka kirjoitti...

Ihania pyörylöitä!

Ja onnea uudesta alusta!
Hieno mahdollisuus ja voi ei miten jännittävä!
Olisi oikein kiva kuulla sitten jotain raportteja opiskelusta!

Jatta kirjoitti...

Liina: No sun juttujas olenkin lueskellu ja ajatellu, että kyllä se kannattaa :) Että kiitos siitä!
Kyllähän sitä pärjää kun asennoituu oikein, mulla olis ainakin ne motivaatiot nyt ihan kohdillaan ;)

Marsvin: No pakkohan se on! Hämeenlinna kutsuu, dumdidum.. Ihan kivaa toisaalta, mie olen muuttoihmisiä :D

Ja polvareita jaksetaan odotella kyllä, eihän mullakaan koskaan mikään keskeneräinen valmistu!

Jatta kirjoitti...

sannero: Kiitos <3

Markka: Kiitos, ja raportteja tulee varmasti, sen voin vaikka luvata :D

-iinu- kirjoitti...

Voi onnea uudelle uralle!
Aina pitää uskaltaa, kyllä sen itse sisimmässään tietää, mille polulle kannattaa lähteä...:)

Sari kirjoitti...

"Tarkastajalla" onkin tehtävää noiden pyörylöiden tarkastamisessa :)

Onnea uusiin kuvioihin.

Tarja kirjoitti...

Voi ystäväiseni, kuinka upea uutinen! Ihan mahdottomasti onnea opiskelijan taipaleelle! Minä oon aina kans ollut sitä mieltä, että silmät kiinni ja hyppyyn vaan, vaikka aina en ite sitä olekaan ajoissa osannut toteuttaa. Reppuostoksille mars!

laura koo kirjoitti...

Vau, Ihan mieletöntä. Onnea oikein paljon, kuoma!

Tuuthan kuitenkin vielä Treen tapaamisiin..? ;)

MaaritH kirjoitti...

Onnea uudelle suunnalle! Joskus pitää vaan uskaltaa, että on mitä mummona muistella :D Ihania pyöryläkuvia <3 Mitä jos asennat ne portaille jotenkin? ;)

Jatta kirjoitti...

-iinu-: Onneksi täällä blogimaailmassa näkee kuinka monet muutkin uskaltavat ottaa isoja askelia elämässään, kuten sinä! Kyllä sen oman polkunsa vaan tuntee, mula nyt vaan sattui kestämään 30 vuotta ennenkuin sen löysin :D

Sari: Tarkastaja Papu neitinen taisi olla enemmän kiinnostunut mun hääräilystäni kuin liinoista, ne on ihan tylsiä kun mamma vaan virkkaa niitä kaikki illat ;D Ja kiitos!

Tarja: Kiitos ystävä rakas! Yritän ihan tosissani ilmeentyä paikoille että nähdään ennenkuin häippäsen vähän kauemmas, ikävähän tässä on! Ja hyppy tuntemattomaan on monesti paljon parempi asia kuin mudassa paikoillaan vellominen; pää kyllä pysyy pinnalla mutta ei se kovin kasevaa ole :D :D

laura koo: Tulen! Varmasti :D On ollu kovat omantunnontuskat ku en ole päässyt käymään, toi vuorotyö ei vaan oo mun juttu, koskaan pääse mihinkään kivaan :( Mut nyt on kuule kalenteri auki että näkyillään :D

Jatta kirjoitti...

MaaritH: Hyvä idea tuo asentaminen, mutku ei oo mun mökki, nyyh..
Ja uskaltaa pitää juu ;)

Nina kirjoitti...

Tosi upeeta! Voi kun mäkin voisin mennä opiskelemaan jotain, viime aikoina ruvennu kiinnostamaan.. Johtuu ehkä osittain siitä että töihin palaaminen ahdistaa. Mutta tosi paljon onnea sulle. :)

Jatta kirjoitti...

Nina: Kiitos! Mulla on se "helppous" ettei ole vielä lapsia, on tavallaan vastuussa vain omasta itsestään ja siksi on helppo lähteä.. Tai helppo ja helppo, kyllä tässä sai painia aikamoisesti ennenkuin teki näinkin radikaalin ratkaisun :D Kyllä opiskelu aina kannattaa, toivon niin :) Ja kyllä sinäkin löydät suuntasi, olen ihan varma siitä!

amelie kirjoitti...

Onneksi olkoon! Minäkin odottelen mielenkiinnolla opiskeluraportteja. :)

Mitäs myrkkyä tuo natriumsilikaatti on? Kuulostaa mielenkiintoselta tökötiltä.

Terhi kirjoitti...

Onnea onnea onnea!

Minua jäi nuo kirjanmerkit kaihertamaan kun siinä vaiheessa (kultakujalla) olin niin naatti ettei jaksanut kiinnostaa ja nyt vielä esittelit että siellä oli tuollaisia aarteita. Ihana! Pitäisi jaksaa kauemmin.

villapeikko kirjoitti...

Oi, mahtavaa, onnea! Ihanat kuvat, ne pyörylät sopii portaille niin hyvin, ja koiruli kanssa :)

asarum kirjoitti...

Onnea uudelle alulle. :) Ja nuo virkatut pyörylät portailla, voi nam mikä kuva! <3

Tanja A kirjoitti...

Onnea uuteen! Tosin ei sinne HML:n kannattaisi muuttaa. ;)

Pauliina kirjoitti...

Onnea opiskelupaikasta! Tuon alan opiskelu tulee varmasti olemaan hauskaa!

Itsekin joskus haaveilin alan vaihdosta, siis kesken kuivien opintojen, mutta sinnittelin kauppakorkean loppuun. Mutta alan vaihto se tämäkin, kotiäitiys :)

merjah kirjoitti...

Onnea paljon!!
Opiskelu on ehdottomasti mukavaa ja kannattaa! Mä jatkoin oman alani opintoja reilun kuuden työvuoden jälkeen ja opiskeluaika oli huippua, rahan puutteesta huolimatta. Valmistuin viime keväänä ja kärvistelin reilun puoli vuotta vanhassa työssäni kunnes onni potkaisi. Asioilla on siis taipumus järjestyä, hyppääminen (tai kiipeäminen) kannattaa :)

Ihanat kuvat virkkuista :)
Ja ihan huippuja koruja :D

Maj kirjoitti...

Onnea! On hienoa, että jotkut uskaltavat aloittaa alusta uudelleen. Itse on jotenkin liian varovainen - eikä halua luopua tietysti taloudellisesta tasosta varsinkaan.

Hansu kirjoitti...

Tervetuloa samalle alalle :D Muotoilijoita ei onneksi kouluteta Suomessa yhtä paljon kuin medianomeja...

Kauniita pyörylöitä, kyllä niistä kori vielä tulee!

AnneM kirjoitti...

ihania virkkauksia! Ja onnittelut, joskus se on vaan uskallettava hakea muutosta :)

särmä kirjoitti...

Suuremmoiset onnittelut! Vaikuttaa kyl ihan sun jutulta:)

Virkatut pyörylät näyttää ihan mielettömiltä noilla portailla.

Tuazophia kirjoitti...

Onnea opiskelupaikasta!

Anonyymi kirjoitti...

Onnea ja iloa matkalle ja uuden tunturin "huiputtamiseen"! Arvostan tuollaista rohkeutta, jota Sinulla tuntuu olevan: "on uskallettava laskeutua ja etsittävä uusi rinne..."

Upeita virkkuita. :)

Maaria

Satu kirjoitti...

Onnea Jatta! Kuulostaa niiiiin mielenkiintoiselta tuo opinahjo. Itsekin olen arponut ja arponut alanvaihdon kanssa, mutta vielä ei ole uskallus riittänyt. Ehkä saan sinun esimerkistä taas vähän lisää uskallusta :)

Neiti A kirjoitti...

Onnea opiskelupaikasta! Jään innolla odottamaan opiskeluraportteja :)

Samma kirjoitti...

Onnea uudelle uralle! Paljon muuttuu, mutta on se varmasti sen arvoista. Kaikkea hyvää <3

Distant Knitter kirjoitti...

Onnittelut isosta askelesta!

Andra kirjoitti...

Onnea, hyvän koulutuksen olet valinnut :)
Jännäähän se rahan riittäminen opiskeluaikoina ja työllistyminen on, mutta kyllä ne kaikki selviävät. Tuo ko. antaa niin paljon erilaisia mahdollisuuksia. Tsemppiä syksyyn!
toivottelee toinen muotoilija

Karoliina kirjoitti...

Onnittelut opiskelupaikasta!

Hienoja virkkauksia. Miten sun kädet kestää nailonlankaa? Mulla olis varmaan vasen etusormi jo ainakin sentin lyhyempi (lanka olisi hangannut sen poikki!).

Päivi Eerola kirjoitti...

Onnittelut! Muotoilun opiskelu oli ainakin minulle suurimmaksi osaksi nautinto! Joten mukavia hetkiä varmaan luvassa sinullekin!

t: taas yksi muotoilija

tiinamaria kirjoitti...

Onneksi olkoon!
Älä vaan sano että olit kanssani pääsykokeissa tekstiiliin suuntautuvien luokassa?! Sitä sit taisin olla todella keskittynyt, jos en huomannut :)

joska kirjoitti...

Onnea rohkealle ratkaisulle! Eipä tartte sitten mummona harmitella. Minäkin olen haaveillut mutta tuo edellinen koulu kesti niin pitkään etten ihan heti voi uutta ammattia opiskella vaan pitää käydä töissäkin jossain välissä.
Virkatusta korista tulee hieno. Pitääkin laittaa kirjan nimi ylös vaikka hieman krouvimpaa onkin suunnitteilla. :)

Noora kirjoitti...

Paljon onnea! Tosi hieno juttu, että uskalsit :) Opiskeluaika on mahtavaa, jään kaipaamaan. Enää yksi lukuvuosi jäljellä, jos ja kun saan gradun puurrettua valmiiksi. Voi nyyh...

Jaana kirjoitti...

Upeeta! Varmasti innostavaa ja mielekästä kouluttautumista! Ihanilta näyttää nuo liinat harmailla portailla...

Usi kirjoitti...

OnneaOnnea! Ihania nuo pitsit rappusilla, kaunista! :)

Lettu kirjoitti...

Ihanaa, lämpöiset onnittelut :D
Kauniita nuo pitsit portailla !

Outi kirjoitti...

Noi virkkuut on ihanat! Ja isosti onnea kouluun pääsystä!

Anna kirjoitti...

Onnea paljon! Samaisesta paikasta valmistuneena voin vain suositella koulua :)

Itse kaipaan kyseistä koulusta työharjoittelijoita omalle työpaikalle. Sulla taitaa olla harjoitteluun vielä pari vuotta matkaa, mutta jos neulominen isommassa mittakaavassa kiinnostaa, niin ota yhteyttä :D

A-L kirjoitti...

Onnea ja toivottavasti tuo koulu on muuttunut parempaan suuntaan. Itse aloitin tuolla Muotoilulinjalla (AMK) silloin ihan alussa, kun AMK oli uusi juttu - eli 1996 - ja täytyy sanoa että silloin linja oli iso pettymys. Meidän vuosikurssilta valmistuneista alan töihin jatkoi/pääsi 2 lopuista tuli Marimekon/Henkkiksen kassoja jne. Ja me muut suunnattiin suosiolla muille aloille. Sinne missä töitä on. Itse opiskeluhan tuolla oli ihan naurettavan hauskaa aina välillä - mutta valitettavasti en ole huomannut siitä olleen juuri mitään käytännön hyötyä. Toivottavasti siis ovat tajunneet kehittää koulutusta parempaan suuntaan. Onnea matkaan. Hämis on ihan jees paikka asua kesällä- ja ihan kuollut talvella (lukuunottamatta alokkaita, joita on baarit täynnä;-) Nättiä ja halpaa siellä kyllä oli. Yksiöiden vuokrahinnat olivat jopa opiskelijabudjetin ulottuvissa:-)

Anonyymi kirjoitti...

Valtavasti onnea!!

Anu

Nina kirjoitti...

Noi lapset juu vähän hankaloittaa opiskelemaan menoa, mutta ehkä se tässä muutaman vuoden sisällä vielä helpottaa. Hyvinhän tässä vielä ehtii, eihän mulla ikääkään ole vielä kuin 32 ja puol. :) Jos mä pääsen toteuttamaan itseäni sitten kun lapset on vähän isompia.

AnniKainen kirjoitti...

Hienoja juttuja, niin virkkaukset kuin opiskelemaan lähtö. Onnittelut! Itsekin opiskelin aikanaan samaa alaa. Lapset oli jo tehty siihen mennessä ja voi vitsi miten sitä osasikaan nauttia opiskelusta. Tosin enpä ole enää alan hommissa. Jotain uutta ehkä täälläkin, jossain vaiheessa.

Vilma kirjoitti...

Onnea tätäkin kautta, muruseni! Hihkuisin vielä enemmän iloa sun puolesta, mutta kun se muutto, plääh. :P

No, sittenpähän mulla on jatkossa ihan oma Hämeenlinnan-kontakti, joka voi diilata mulle Mokkasukkalankaa ja Sivillaa. ;)

Quickstep kirjoitti...

Eteenpäin haluavan mieli. Haasteet ja uudet tuulet tuivertakoon. Onnittelut opiskelupaikasta. Ilo irti uusista kokemuksista :)

Katri kirjoitti...

Ihan älskäristi onnea opiskelupaikasta ja vielä enempi rutkasti onnea muutospäätöksestä!

hanhan kirjoitti...

Onnea! Hienoa, että uskalsit tehdä päätöksen uuden alan oppimisesta.
Ja kuten edellisetkin, täytyy todeta, että noi virkkuut ovat upeita!

Katri kirjoitti...

Onnea! Itse valmistuin samaisesta koulusta samaiselta linjalta kuusi vuotta sitten ja muistot ovat ainoastaan positiivisia! Itse viihdyin melkein koko opiskeluaikani Neulestudiolla, terkkuja vaan uskolliselle CMS:lle jos se vielä siellä porskuttaa :-)

hiisa kirjoitti...

Onnea suuren askelen ottamisesta!

Päobi kirjoitti...

Onnea opintielle. Kivoja virkkauksia.

Päivi kirjoitti...

Onnea opintielle. Kivoja virkkauksia.

SatuK kirjoitti...

Voi kiesus nainen miten sinä jaksat näpertää noin pientä!

Koulu on kuulemma hyvä. Yksi ystäväni valmistui sieltä viime vuonna.

Zelda kirjoitti...

Juuri noin pitää toimia, katsoa ennemminkin kuin katua. Onnenpotku pyllyyn ja menoksi vaan:)

Mari kirjoitti...

Onnea Jatta! Kuulostaa upealta jutulta, sullahan on silmää ja kykyä ja näkemystä vaikka muille jakaa!

benglia kirjoitti...

Mahtava juttu, onnea opiskelupaikasta! Itsekin olen haaveillut samantapaisesta uranvaihdosta. Rohkeat loikat kannattavat aina!

Elli kirjoitti...

Onnea opiskelupaikasta :) Ja hei ihania noi virkatut jutut :D

Syysleimu kirjoitti...

Onnea sinulle! Aivan mahdottoman kauniita liinoja. Ihania!

Jatta kirjoitti...

amelie: Raporttia luvassa siis :)
Natriumsilikaatti on toiselta nimeltään "vesilasi" ja sitä saa apteekista ~40e/5litraa. Se kovettaa liinat ja tekee niistä paloturvallisia, kuulin koko tökötistä ensi kertaa Vilman kommenttilootasta kun puikkomaisteri vinkkasi sen olemassaolosta. Kerron sitten kuinka sotkuista ja jännää touhu oli ;D

Terhi: Siis tehän ootte kiertäny sun postauksien mukaan koko Prahan, me jouduttiin kamalasti karsimaan ku oltiin Prahassa vaan kaksi kokonaista päivää :( Itellä harmittaa kans kuinka paljon kaikkea kivaa jäi käymättä ja kokematta.. Ehkä joskus vois palata, mutta maailmassa on niin paljon kaikkea nähtävää!

villapeikko: Kiitos! Jännä kun Ravelryssa kaikki tuntuvat luulevan että liinat portailla on pysyvä ratkaisu :D

asarum: Kiitos :D Noi portaat on niin ihanan patinoituneet että niillä näyttää käytetyt nenäliinatkin hyviltä ;D

Tanja A: No älä ny! Ihan kiva kaupunki se tuntuu olevan, pienemmät ympyrät tuntuu vaihteeksi ihan tervetulleelta vaihtelulta.
Terveisiä perheelle ja rapsut Roxylle!

Pauliina: Kauppakorkea, huh, ei taitaisi olla minusta siihen.. Mutta kotiäiteys kuulostaa oikein kivalta :D

merjah: Niinhän ne asiat tuppaavat järjestymään, toivottavasti minun tarinallani on yhtä onnellinen loppu kuin sinun :) Kiitos kannustuksesta!

Maj: Tuo taloudellinen puoli täälläkin mietitytti, siksi päätös on vain venynyt ja venynyt vuositolkulla. Saa sit nähdä kuinka tämän tytön käy kun pitää oppia kahdeksan vuoden yltäkylläisyyden jälkeen taas kiristämään kukkaronnyörejä :P

Hansu: Kiitos kiitos :D Perässä tullaan ;)

Särmä: Kiitos! Ja jos toi ei ole mun juttu, niin mikä ihme sitten ois :D

Tuazophia: Kiitoksia :D

Maaria: Rohkeutta vai uhkarohkeutta, en ole ihan vielä päättänyt :D Kiitos kovasti sinulle!

Satu: Nykyään monella on plakkarissa useampi ammatti kuin yksi, pitkät koulutusajat kyllä karsivat intoa ainakin minulta useista aloista. Toivottavasti olen rohkaiseva enkä varoittava esimerkki :D :D

Neiti A: Kiva kuulla että kiinnostusta löytyy :)

Samma: Voi kiitos! On tää vaan niin jännää :)

Distant Knitter: Kiitos :D

Andra: Huuh, sitä mäkin ajattelen, kyllä kaikki luonnistuu ja tuo koulutus antaa eväitä niin moneen juttuun. Pitää sit kysyä sulta vaikka vinkkiä jos menee sormi suuhun :D

Karoliina: Kiitos! Kuule ei ton narun virkkaaminen ole mitään herkkua ollu, mulla on laastari etusormessa koko ajan, oikeessa oot.. mut eniten se ottaa koukkukäden käsivarteen, välillä särki niin että ei meinannu unta saada :P Siks tää onkin tämmönen sivutoiminen projekti :D

(...)

Jatta kirjoitti...

(...)

Päivi Eerola: Toivon näin, kyllä se koulu ainakin vaikuttaa oikein mielenkiintoiselta. Ja onpa käsityöbloggaajissa paljon muotoilijoita!

tiinamaria: Jaa-a, olinkohan? Istuin ihan oven suussa, tavarat levällään ja vissyä kitaten, melkoisen keskittyneenä minäkin. Mutta taisin olla siellä aikuispuolen luokassa, en oo ihan varma kun hain kumpaankin linjaan :o

joska: Kiitos kiitos! On sitten mitä mummona muistella ;D Olen oikeasti tosi iloinen ratkaisustani, kahdeksan vuotta vuorotöitä riitti nostamaan motivaatiota siihen rahanpihistämiseenkin :)

Noora: Jos tämä olisi se ensimmäinen koulu jossa EN laskisi koko ajan koska se oikein loppuu ja loppuuko se koskaan :D

Jaana: Kiitoksia <3

Usi, Lettu ja Outi: Kiitos kovasti! Noi kuvat kyllä onnistu ihanasti, pitsiä portailla, nam!

Anna: Kohtalotoveri! Ja kuule kiitos tarjouksesta, ties vaikka pistäisin sut vielä siitä tilille :D :D

A-L: Olikohan se koulutus vielä silloin "enemmän" Wetterhoffin alla ja kesti 120ov eikä 240? Huh, toivottavasti, muuten pääsee poru! Työllistymistä en uskalla ees ajatella, toivottavasti oon niin hyvä että saan heti töitä (ha ha) :D

Anu: Kiitos :D

Nina: Juu, hyvin ehtii, ystävä aloitti lääkiksen 32 vuotiaana ja nyt se meinaa vielä pyöräyttää muksunkin opintojensa välissä! Nykyaikana opiskella voi minkä ikäisenä vaan ;)

AnniKainen: No nyt alkoi kiinnostaa, mitähän uutta, hmm..
Opiskelu maistuu kyllä varmasti suloiselta tässä vaiheessa kun sitä oikein ikävöi!

Vilma: Löysit kultaisen reunan :D Hei, kyllähän me nähdään, ei sinne nyt niin pitkä matka ole, eihän? ..nyyh..

Quickstep: Kiitos kovasti kannustuksesta :D

Katri: Kiitti! Iih :D :D

hanhan: Kiitos, kyllähän se paljon aikaa veikin, se päätös nimittäin :)

Katri: Hyvä kuulla että muistelet koulua lämmöllä :D Ja terveiset välitetään varmasti jos satun Uskollisen tapaamaan ;)

hiisa ja päivi: Kiitos!!

SatuK: Kiva kuulla! Ja kuule, ei toi oo mitään pienen näpertämistä, kolmosen koukku ja nailonnaru :D :D

Zelda: :D Kiitos kamalasti!

Mari: Voi punastus sun kanssas :) Kiitos!

benglia: Tulta päin vaan! Toivottavasti riski kannattaa :)

Elli ja Syysleimu: Kiitos ja kiitos :D

Jonna kirjoitti...

Ensinnäkin ihan mielettömän suuret onnittelut kouluun pääsyn johdosta. Ihan todella nostan hattua rohkealle hypyllesi uuteen suuntaan! :)

Ja toisekseen, nuo virkatut upeudet on ihan henkeä salpaavia noilla portailla <3

Nautihan kesäpäivistä (toivottavasti saadaan pian lisää helteitä!) ja muista kertoilla sitten vähän opiskeluistakin syksyllä, niistä olisi kyllä ihan melenkiintoista lukea :))

Nimimerkki: haluaa myös uuden ammatin ja kouluun...

kaisa kirjoitti...

Onnittelut opiskelupaikasta! Muistan vielä, kun sain itse hyväksymiskirjeen samaan koulutusohjelmaan. Opiskeluaika oli ihanaa, työnsaanti alalta on sitten ihan toinen asia. Ja kyllä mä tykkäsin asua Hml:ssa, tosin monet kulkivat muualtakin, mm. Tampereelta päivittäin.

Ihania pitsipyörylöitä!

Jatta kirjoitti...

Jonna: Kiitos! Kyllä tää vaan on jännää, ei voi mitään :)

Toivottavasti vielä tulisi lämpimiä päiviä, nyt näyttää ulkona niin kovin synkältä.

Ja hei, jos minä uskalsin, niin kyllä sinäkin uskallat, houk houk ;D

kaisa: Oho, täältä löytyy siis aina vaan lisää saman alan ihmisiä! Itse hain tekstiili sekä lasi- ja keramiikkapuolelle, toisesta en ole vielä saanut päätöstä.. toivon että pääsen sinnekkin ja saan rauhassa valita kumpaa enemmän haluan. Työni takia olen toisaalta saanut kutomakoneista tarpeekseni, ja edellinen koulu teki neulekoneetkin tutuiksi.. Ja kumpikohan kannattaisi enemmän työllistymisen kannalta. Vaikeaa!

Anonyymi kirjoitti...

Olikko se sinä, joka olit iha ratiosa viime viikolla plokis kans.
Kiva ploki sulla :). Kauniita käsitöitä.

Anonyymi kirjoitti...

onnea onnea

Taija kirjoitti...

Palasin juuri mökkireissulta = nettipimennosta. Olipa hauska ylläri, kun kuulin metsänkeskellä blogimaailmaa: sua ja Vilmaa :)

Hauska juttu, vaikka se blogi sana taisi olla hieman vieras siellä "kalkkisradiossa", sen verran ne sen kanssa takelteli :)

Ilman mökkeilyä en olisi juttua koskaan kuullut, muualla en appiukon radiokanavaa kuuntele!

Onnea opiskelu/haavepaikasta!

ColibriDreams kirjoitti...

Onneksi olkoon! On hienoa, että olet uskaltanut tehdä tuollaisen päätöksen! Itse olen sitä mieltä, että jos jotain pitää katua (ja mieluitenhan ei kauta mitään), niin mieluummin sitten asioita, joita on tullut tehtyä kuin niitä, jotka on jättänyt tekemättä.

Liinat ovat tosi kauniita, nuo porraskuvat ovat ihania!

Kitiara kirjoitti...

Onneksi olkoon ja opiskelumenestystä toivottelen! :-)
T: itsekin muotoilun opiskelun viime syksynä aloittanut.

Elisa kirjoitti...

Sama koulu, eri linja :) Mutta jos mä tunnistan sut ruokalassa niin tulen moikkailemaan :D Mun kokemukset Hämiksestä, täällä asumisesta ja opiskelusta on pelkästään positiivisia. Ihmettelen vähän kun ihmiset sanoo tämän olevan tylsä paikka- kyllä nimittäin tekemistä riittää, tosin sitä pitää ehkä vähän järkkäillä itse tai ainakin ottaa selvää :D

Jonna kirjoitti...

Help...?
Painin Swallowtail shawlin kanssa... budding lace 2:sta tein sen 24 kerrosta ja kaiken pitäisi olla ok, silmukoita oli sen jälkeen 315 ja joka kerroksella siitä eteenpäin lisääntynyt 4s/kerros, mutta viimeisen kaavion kolmannelle riville tyssää; ei täsmää :/ Pitäisikö viimesen kaavion täsmätä ihan suoraan vai oliko siihen joku kikka kolmonen olemassa? :)

Jonna kirjoitti...

Budding lace 2:sta siis 24 toistoa, ei kerrosta :D

villamokka kirjoitti...

Heh, Onneksi Olkoon ja Tervetuloa Hämptoniin!

TiinaV kirjoitti...

Onnea opiskelupaikasta! Ja lankaahan oli varastoissa tarpeeksi opiskelubudjettia ajatellen?
Nyt olis alennusmyynnit, mutta en yllytä.. ;)

Tess kirjoitti...

Onnittelut!

Kauniita pitsejä.

Jatta kirjoitti...

Vekara: No miehän se :D Kiitoksia ja tervetuloa toistekki!

anonyymi: Kiitos!!

Taija: Katos vaan, mökkeillessä sitä tulee kyllä kuunneltua ihme kanavia ;D Mut kiva kun bongasit, etpä saanut blogilomaa edes mökillä!
Ja kiitos :)

ColibriDreams: Juurikin näin! Nyt kun vielä pääsisi tästä "miksen tehnyt tätä jo vuosia sitten"-angstista eroon niin hyvä tulisi ;)

Kitiara: Kiitos ja kuule ihan samaa sulle toivottelen!

Elisa: Apua, samassa koulussa ihan! Mikäs linja? Itse päädyin siihen lasi- ja keramiikka-alaan pitkällisen pohdinnan päätteeksi, ajattelin että se "muka" antaisi enemmän valinnanvaraa tms.. saas nähhä! Ja ei siellä Hämeenlinnassa mitään sen kummallisempaa tekemistä tarvi olla tämmöselle vanhukselle :D

Jonna: Voi ei! Kyllä sen pitäis täsmätä ihan suoraan, mulla ei ole ollu kaavioiden kanssa mitään tuommoisia ongelmia koskaan. Toivottavasti homma selviää!!

villamokka: Kiitos kiitos! Sitpä pääsen sinne teillekkin kyläilemään paremmin!!

TiinaV: No ku oliski! Siis sitä lankaa tarpeeksi :D Vaikka joka paikka sitä pursuaa niin silti mikään ei tunnu riittävän, kai tässä joutuu vielä hamsteroimaan vähän ennenkuin alet on ohi ;)

Tess: Kiitos :D

Neiti A kirjoitti...

lasi-ja keramiikkapuolelle? mahtavaa! olen itsekin tuota koulua miettinyt nyt nykyisen kouluni jälkeen ja erityisesti jos sua lasi kiinnostaa, niin suosittelen orreforsia ruotsissa vaihtokohteena ;D mulla on pari kaveria käyneet sen linjan ja pelkästään hyvää olen kuullut, ei huolta siis :)

Hilmukka kirjoitti...

Paljon onnea!
Hih, en olisi uskonut, mutta itsekin pääsin samaiseen kouluun, tosin sille ohjaustoiminnan puolelle :)

Jatta kirjoitti...

neiti A: Ihanaa, lasialan ihminen! Mulla menee varmaan hetki jos toinenkin kun luen blogisi läpi, tosi mielenkiintoinen! Tuntuu vaan että olen pistämässä päätäni ihan väärään paikkaan, en tiedä lasista juur mitään! Taidan olla enemmän sen arkkitehtonisen puolen ihmisiä, tai emmää tiiä edes vielä :D Kyllä tuntee itsensä tyhmäksi välillä, ja pieneksi :P

Hilmukka: Hei vitsi, onnea ihan kamalasti!!! Hyvä me :D Törmäilläänköhän me, toivottavasti ees joskus!

Neiti A kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
janna kirjoitti...

Voi ei onnea!
Ja ihania pikku lumihiutaleita :)

Aino-a kirjoitti...

Miltä alalta lähdet vaihtoon?

Onnea valitsemallasi tiellä!!!

Jatta kirjoitti...

Neiti A: No niin kai se on, onneksi kukaan ei ole seppä syntyessään!
Kuule, saatan vaikka piipahtaa katselemaan, ja pälyilen palovammojasi :D Olis tosi mielenkiintoista!

janna: Kiitos kovasti :D

Aino-a: Suoraan sanottuna en vielä edes tiedä miltä :o Ihan pihalla koko likka :) Mutta kiitos sinullekkin!

Elli ja Aura kirjoitti...

Hirmuisesti onnea opiskelupaikasta!! Tulee varmasti jännää :) Ja ihania nuo virkatut pyörylät.
Elli

Christina kirjoitti...

Hienoa! Onnea ja menestystä. Upeeta, että uskalsit hypätä uudelle polulle.

Kamicha kirjoitti...

Onnea uuteen elämään! Itse tein saman siirron puolitoista vuotta sitten, reippaasti vanhempana - eikä ainakaan toistaiseksi ole kaduttanut =)

Katharina kirjoitti...

Onnea toivotan minäkin:)

Villa Lankala kirjoitti...

Onnea, menestystä ja intoa opiskeluun! Rohkea veto:) Tulee vaan hetki jolloin on siirryttävä elämässä eteenpäin pois jostain vanhasta ja aloitettava jokin uusi asia. Itselläni on nyt sama prosessi menossa:)

Satu H kirjoitti...

onnea opintoihin!

ihania nuo virkkuut, on niissä ollut hommaa! ite en sais kyllä ikupäivänä tehtyä, ei vaan taidot ja kärsivällisyys riitä.

Anonyymi kirjoitti...

Vähän jälkijunassa tullaan, mutta onnea kovasti!

Jonna kirjoitti...

Heissan :) Arvelin vaan infoilla, että sain sen huivin valmiiksi, johon apuja pyytelin kun ei oikeen täsmännyt. En vaan saanut täsmäämään, en tajua missä kohtaa tein virheen, mutta jotenkin vaan toistin saman virheen uskollisesti koko ajan ja aina epätäsmäsi. Raakalaismaisesti sitten lisäsin sinne tasasesti tarvittavan määrän silmukoita, jotta sain reunuskuvion etenemään ja huivi valmistui ajoissa, just ennenkuin juna vei Pohjois-Savoon ja tulevan morsmaikun polttareihin :D

Elli kirjoitti...

Blogissani on sinulle haaste! :)

Jatta kirjoitti...

Elli: Kiitos kovasti!

Christina: Kiitos! Joskus on vaan tehtävä niinkuin sydän sanoo ;)

Kamicha: No se on helpottavaa kuulla, kyllä näin vanhempanakin kannattaa opiskella jos nykyinen työ vaikuttaa puulta. Menestystä vaan sullekkin :D

Katharina: Kiitos!!

Villa Lankala: Siispä onnea ja menestystä sinullekkin! Hyvä me!

Satu H: Vai ettei taidot riitä, en usko! Kärsivällisyys onkin sitten ihan toinen juttu, mulla se taitaa olla vaan sitä ylisinnikkyyttä :P

hasbu: Parempi myöhään vai miten se meni ;) Kiitos kamalasti!

Jonna: Hyvä että sait ongelman selvitettyä, joskus on itsekkin tullu käytettyä tuota raakalaismenetelmää ihan hyvin lopputuloksin :D Toivottavasti oli hyvät polttarit!!

Elli: Kiitoksia, palaan asiaan jos löydän jotain vihreää jostain muualta kuin jääkaapista ;D

Satu H kirjoitti...

ei riitä. minen ymmärrä virkkuukaavioista ensinnäkään yhtikäs mittään..