21. heinäkuuta 2009

sinne ja takaisin

Voi KIITOS kaikille kannustavista kommenteista uuden elämän suhteen! Tulevaisuus jännittää välillä niin paljon että pitää hyperventiloida paperipussiin, mutta kommenttien lukeminen on mukavasti toiminut rauhoittavien korvikkeena :) Oi kirjoitetun sanan mahti!

Juu-u, kyllä syksy jänskättää. Kovasti. Mitä jos en osaakkaan? Mitä jos koulu on ihan turha? Eniten pelottaa kuinka sovellun itseäni kymmenen vuotta nuorempien joukkoon kummallisen persoonallisuuteni kanssa. Puhun hermostuneena liikaa ja vähän asiaa, möläyttelen epäolennaisuuksia ja hihitän ihan väärille jutuille. Painajaisissa olen luokan pulumummo joka istuu ja jupisee yksikseen takapulpetissa, murisee uhkaavasti kaikille jotka lähestyvät sohvakankaasta tehtyä nyssykkää joka on täynnä ilmaisia shampoonäytteitä. Jostain syystä unissa mulla ei ole koskaan etuhampaita, mutta monta mukavaa kallokaveria sen sijasta kyllä.
Stressiä? Paineita? No ehei :D

Ajattelin vähän kerroskella miten sinne kouluun sitten haettiinkaan ja pääsykokeiltiin, jos tämä vaikka olisi se ensimmäinen kouluraportti seuraavasta neljästä vuodesta.


Ennakkotehtäviä tein kaksi, sekä nuorisopuolelle että aikuispuolelle. Portfolioon käytin eniten aikaa ja ette kyllä arvaakkaan kuinka suuri apu blogin pitämisestä oli asiassa! Kuvat ja jutut olivat koneella valmiina, joten sain keskittyä lähinnä leikkaamiseen ja liimaamiseen. Jei!

Nuorisopuolen ennakkotehtävässä piti suunnitella huonosti muotoillulle esineelle parempi uusi muoto, ja tein koko homman lankahenkarista. Ihan plää juttu, meni mun osalta melkoisesti penkin alle.. pakko sanoa että aika loppui kesken kun väänsin kahdessa viikossa kolmen hakupaikan ennakkotehtäviä.

Ja ne pääsykokeet.. Ensinnäkin minä en oikeasti osaa piirtää! Joten yrittäkää ymmärtää ja antaa armoa :D Piirrän älyttömän harvoin mikä on toisaalta ihan typerää, sillä nautin pääsykoepäivinä tuhertamisesta niin että ajantaju katosi täydellisesti. Noh, tähän asiaan on luultavasti tulossa korjaus, koulussa ymmärtääkseni piirretään aika lailla.


Ennen luokkiin siirtymistä meille näytettiin auditoriossa kuvia erilaisista hotelleista sekä sisältä että ulkoa, luokissa päästiin sitten itse asiaan. Tiesin heti että haluan kuvata hotellin kylpyhuonetta ja hotellin pitää olla ihan vinksahtanut Liisa Ihmemaassa-tyyliin.


Tehtävissä yleensä vaikein asia oli ajanhallinta, mulla oli ainakin koko ajan kamala kiire. Ihaninta oli se, että saimme liikkua luokista ulos ja sisään vapaasti. Ympärilleen ei paljoa kannattanut katsella, auditoriossa meninasin oksentaa kauhusta kun näin kaikki 700 hakijaa sulloutuneena samaan tilaan.


Siinä se loppullinen huone sitten on, kaikessa vääristyneessä perspektiivissään. Ha ha.
End of day one.


Seuraavana päivänä pääsimme takaisin omille paikoillemme jossa odottivat sekä uusi tehtävä että jo arvosteltu edellispäivän paperipino. Söin pähkinöitä, join vissyä ja luonnostelin päässäni seuraavaa tehtävää. Halusin siihen lapsia pakomatkalla sekä hevosen, mutta kun en ollut koskaan ennemmin piirtänyt hevosta. Jaiks.


Että sillee. Ja tuli meinaan kiirus! Koska päivälle oli vielä yksi tehtävä jäljellä.


Laveerasin papereita, leikkasin ja liimasin vain huomatakseni että KAIKKI MUUT käyttivät valkoista paperia ja abstrakteja muotoja. Tunsin itseni askartelukerholaiseksi mutta päätin pitää kiinni ideastani, vaikka kuvittelin jo mielessäni kuinka arvosteluraati nauraisi kippurassa kyhäelmääni. Hmph.


Poistuin luokasta ja ajelin kotiin melkomoisen tyytyväisenä itseeni, kaikesta itseruoskinnasta huolimatta. Ja tässä sitä nyt ollaan :) Tyytyväisenä vieläkin. Ja kauhusta kankeana.

41 kommenttia:

May kirjoitti...

Vau, pääsykokeet kuulostivat juuri niin vaikeilta kuin miksi ne kuvittelin! Olipa kiva nähdä tehtävänannot ja omat tuotoksesi. Jälkeenpäinhän näitä on helppo itse kunkin ruotia, mutta kyllä ainakin minulla olisi mennyt sormi monessa kohtaa suuhun. Tilanne? Ihmisiä? ääk! Mutta sun versio on UPEA!

Jatta kirjoitti...

May: No kiitos :D Mun mielestä noi kaikki piirrokset on ihan horroria pahimmillaan, varsinkin kun nyt jälkeenpäin katselee.. Itsekriittinen, minäkö :D

Pihla kirjoitti...

Vau! sun varjostin oli varmasti hienoin:)) ja heppakin oli ihan hieno.
Mille alalle yrität?

Pihla kirjoitti...

eikun edellisessä tekstissähän se kerrotaakin:)

Jatta kirjoitti...

Pihla: Juu, edellinen postaus paljastaa paikan :) Ja kiitos! :D

Jonna kirjoitti...

Siitä se lähtee - nuo pääsykoetilanteet on kyllä tosi stressaavia. Mutta hyvä niin. Antaa varmaan osviittaa tulevasta.

Liisa Ihmemaasta puheenollen... Tiesitkö, että ensi keväänä tulee elokuva. Tim Burton ohjaa. En voi muuta kuin innolla odottaa!

nella kirjoitti...

Onnea Jatta ! Ihan huisia,
voi että <3 Muotoilu on mahtava
ala, voin kertoa (; Ja tahtoisin
itsekin niin takaisin kouluun,
jotenka haenkin ensi keväänä
muotoilun maisteriksi uuteen
Aalto yliopistoon. <3

Onnea hurjasti ! Mahtavaa !
Ja tervetuloa Hlinnaan, täällähän
minäkin olen (:

Jatta kirjoitti...

Jonna: Kiitos! Pääsykokeissa jännitti paljon, mutta kuitenkin tavallaan tuntui luontevalta. Tiedätkö?

Tim Burtonin uusinta odotetaan täällä jo kieli pitkällä, Burton on lempi-ohjaajani ollu jo piiiitkään. Se mies on vaan nero. Ja Deppin käyttö on vaan plussaa :D

Nella: Kiitos kamalasti sinä ihana ihminen :D Huomenna olis asuntonäyttö sielläpäin, jos vaikka löytyis se oma koti.. Koulunkäynti on kyllä niin hauskaa ja kamalaa hommaa ettei sitä voi kuin rakastaa. Onnea vaan maisterin opintoihin, perästä tullaan ;)

villapeikko kirjoitti...

Kiitos kun kerroit pääsykokeista, oli mielenkiintoista lukea!
Eikä ne piirrokset ole horroria, vaan niissä on mielikuvitusta, hulluutta ja iloa. Niin kuin pitää ollakin.

sannero kirjoitti...

hah tuon lampputehtävän perusteella olit ainut jolla oli mukana kunnolla mielikuvitusta, sen sijaan että vain haluaisit "kuuluisaksi ja hyvinpalkatuksi huippudesigneriksi" :D

Oli muuten mukava postaus ja sai jotenkin itseni uudelleen lämpenemään myös tälle alalle. Kattellaan uudestaan sitten joskus kun olen riittävän vanha ammattikorkeaan :D

(ja sussa on selvästi jotain maagisia lahjoja, kun sanavahvistus käskee kirjottamaan että design...)

heidi kirjoitti...

Paljon onnea, Jatta! Ja kiitos, kun näytit tämän kaiken. Olen ihan ihmeissäni siitä, miten hyvin olet saanut ilmi tilanteen, liikkeet ja ilmeet tuohon hevoskuvaan.

Mari kirjoitti...

Go Jatta go!! Susta tulee vielä jotain Suurta! Kiitos kun jaoit tämänkin meidän kanssa.

Tiina kirjoitti...

Aivan mahtavat vastaukset tehtäviin! Täysin oikeutettua, että pääsit sisään, ei noilla töillä muuta tulosta olisi voinut tullakaan! Mahtavaa! Tosi paljon onnea koulupaikan johdosta!

Ja pakko kommentoida vielä tota juttua, että höpötät hermostuneena ja vähän asiaa, kikatat väärille asioille jne, minä teen nimittäin samaa :D Ja ihan hyvin oon mahtunu koulujoukkoihin kummallisine huumorintajuineni! :) Iällä siellä ei ole mitään väliä, olen huomannut, itsekin vähän vanhempana opiskelijana. Tosin, minä opiskelin hetken 16-vuotiaiden seassa. Se jos mikä oli kokemus, ei niin kauheaa kuin oletin. Etenkin kun osasi pitää korvat välillä kiinni (ja taputella itseään päähän, että: "Äläpäs täti nyt hiilly, kyllä se siitä." :D)

Tsemppiä kuitenkin! Ja onnea tosta kyvystäsi piirtää ihan hurjan hienoja juttuja ILMAN piirustustaitoa ;)

T. TinttiQQ

hennak. kirjoitti...

Onnea opiskeluun! Susta taitaakin tulla mun siskon luokkakaveri:) Samat pääsykoetehtävät on meilläkin perhepiirissä ruodittu. Minä olen vain PIKKASEN kateellinen teille tuleville muotoilun opiskelijoille.

Jaana kirjoitti...

Mielenkiintoista! Kiva postaus ja hauskat pääsykokeet, jos niistä ei tarttis ottaa paineita. Musta ois kauhea piirrellä kuvia ja aatella että niistä on kiinni koko opiskelutulevaisuus. Sun kuvat on hienoja ja hauskoja, upeaa, että hait ja pääsit haluamallesi alalle!

Jonna kirjoitti...

Just katsoin Saksikäsi Edwardin - on se vaan hyvä ja muutkin Burttonit. Ja ei siinä Johnny Deppissäkään mitään vikaa ole ;)

Soile kirjoitti...

Hyvin se koulu menee, usko vaan. Jaa, ja et muka osaa piirtää, ja höpö höpö, osaathan sinä!

Jatta kirjoitti...

villapeikko: Kiva jos juttu kiinnosti! Itsekriittinen minä ei millään meinannut antaa laittaa töherryksiä blogiin, vaikka olen miettiny asiaa jo kesäkuulta asti. Kuvat on kyllä hulluja, sen myönnän, pelkäsin että ne on vähän liian sarjakuvamaisia arvosteluraadin mielestä.. Mut ei sit vissiin :D

sannero: No niinkö, kiitos :D Ala on kyllä kovin kiinnostava, saa sitten nähdä miten se työllistymispuoli.
Jaa vai että design, huisia :D :D

heidi: Kiitos ja kiitos ja kiitos! Heppakuva oli päässä jotenki niin selvänä että ainoa ongelma oli siirtää se paperille sellaisenaan, tietty ite ei koskaan ole täysin tyytyväinen. Ihanaa että tunnelma kuitenkin välittyy kuvista myös katsojalle!!

Mari: Vau, kiitos! Suurihan mie olen jo nyt, ainakin kokoni puolesta :D Mut siis olishan se kiva jos sitten sais jotain ammatillaan aikaiseksi, taitaa vaan olla alalla melkoisia lahjakkuuksia työttömänäkin.. Peukut pystyyn!

Tiina/Tintti: Kiitos ihanasta ja kannustavasta kommentista! Kyllä siellä seassa varmaan menee tämmönenkin, toinen ääripää on tietysti se että heittäydyn ihan hissukaksi ujoudessani :D Ainakin aamuisin olen tosi hiljainen kun en ole oikein aamuihmisiä.. Öh, ompa sekavaa!
Ja piirustustaidosta: emmää ihan oikeasti mielestäni osaa piirtää! Ihan yhtään itseäni vähättelemättä :D Siellä oli vaan pakko yrittää parhaansa ;)

hennak: Noniin, luokkakaveri siis perhepiirissä! Ei kannata olla kateellinen, pääset sitten ihan ensikädessä kuulemaan kaikki kauhujutut ja tenttipaineet ;D

Jaana: Pääsykokeet oli kyllä hauskat, siinä olet ihan oikeassa!
Kyllähän se hirvitti katsella omia vinksahtaneita kuviaan ja ajatella, että yhdessä surkean yo-todistukseni kanssa ne päättäisivät miten mulle käy.. Onneksi kävi hyvin! Kiitos tsemppauksesta :)

Jonna: Edward löytyy omasta kaapistanikin, toinen kestokatseltava on Batman - Paluu. Ja Beetlejuice. Ja ja ja... :D

Jatta kirjoitti...

Soile: Juu, kyllä se siitä :D Ja en minä sitä piirtotaidon puutetta alleviivannut kiitosten toivossa, on tuosta nyt muotokuvien vääntäminen aika kaukana ;D

Maiju kirjoitti...

Kiva postaus oli tämä :)
(..ja onnea ja siunausta valitsemallasi uralla!)

Petra kirjoitti...

:D Hyvin tutuilta kuulosti nuo tehtävät - myös mun sisko oli tuolla, ja pääsi sisään! :)

Onnittelut vielä, jos en edelliseen viestiin jo laittanut!

-Petra

Satu H kirjoitti...

ai et muka osaa piirtää? älä nyt oo niin vaatimaton, tosi hienoja! ite en todellakaan sais aikaseks mitään tuonnepäinkään olevaa..

Kitiara kirjoitti...

Pääsykoetilanteet ON stressaavia, iästä ja hakijoiden määrästä riippumatta. Tuli hienoja flashbackeja viime keväältä kun itse painiskelin pääsykoeahdistuksen kanssa. :-D
Ja voin kokemuksesta kertoa, ettei pulumummoutumista pelkääminenkään katso ikää :-D Kaikkia muitakin jännittää varmasti aivan yhtä paljon. Ja ikäeroista murehtiminen osoittautui mulla ainakin turhaksi, kun samoista asioista kiinnostuneita ihmisiä laitetaan samaan ryhmään, ei ikäero tule pahemmin edes esille, vaikka sitä olisi uuuseitakin vuosia (kuten mun vuosikurssillani). :-)

Jenna kirjoitti...

Varmasti siellä on kaikki ihastunu omalaatuiseen ja rempseään Jattaan :))

Linda kirjoitti...

Jossei noilla aikaansaannoksilla pääse opiskelemaan, ni ei sitten millään! Ihan mahtavia juttuja, varsinki peili-piirrokset :D

Olen itekki joskus hikoillu samaisessa tilanteessa ja kyllä kannatti, koska pääsin haluamaani laitokseen. Piti piirtää mm erilaisia pintoja ja kenkä, joten voit kuvitella miten hassulta näytti kun luokallinen immeisiä virnisteli toisilleen kengät pöydällä :D

Pääsykokeen huvittavin juttu oli ehottomasti "piirrä kolmen kynän teline ja esitä se kolmiulotteisesti":D

Kyseessä oli siis käsi- ja taideteollisuus oppilaitos ja linjana tekstiili. Voi niitä aikoja...

Elli ja Aura kirjoitti...

Mahtava varsinkin tuo hevospiirros! Ei kyllä huomaa ettet ole piirtänyt hevosta aikaisemmin, liikkeetkin olet saanut esille!! Ja harjoitushan tekee mestarin, eikö se niin mennyt? ;) Oli hauska nähdä minkälaiset pääsykokeet olivat. Ja onnea vielä.
Elli

helena kirjoitti...

Hienot piirustukset minustakin! Ja heppa on vallan mainio, teininä hevoshulluna tuli niitä piirreltyä enemmänkin, eikä yksikään ollut noin hieno. Ja huomasin myös, että olit piirtänyt sen "väärinpäin", itse piirsin sen aina niin, että kulkusuunta oli paperilla vasemmalle enkä osaisi toiseen suuntaan sitä piirtää. Ei taitaisi tulla muotoilijaa näin kaavoihin kangistuneesta, vaikka mikä olis :)

Jatta kirjoitti...

Maiju: Kiitos, sitä aina tarvitaan :)

Petra: Onnea siskolle ;) Ja kiitos!

Satu H: Vaatimattomuus, pois se minusta! Kyllä nyt olin ihan tosissani, mutta kiva jos piirtotaito ei sitten olekkaan ihan niin huono kun olen aina luullu :D

Kitiara: Pääsykokeet kyllä kasvattavat kummasti paineensietokykyä! Hyvä vaan, vahvistusta tässä tarvitaanki :)
Onneksi luokkakavereilla tosiaan on saman kiinnostuksen aiheet, ehkä se pulumummoutuminen ei ole sitten niin todennäköistä ;D

Jenna: No kiitos :) Livenä en ole kyllä ihan näin järkevä kun täällä blogissa, multa kun puuttuu jonkinlainen suodatin suun ja aivojen väliltä kokonaan :D Näppäimistö vähän hillitsee, ehtii miettimään mitä sitä pitikään sanoa..

Linda: Kateus melkein iski, hirmu mielenkiintoisen tuntuiset pääsykokeet sulla! Koulukuume senkun nousee.. niin ja kiitos <3

Elli: Kiitoksia :D Kovasti! Eiköhän se harjoitus tee hyvää mulle tässäkin asiassa, oppiminen on hauskaa :)

helena: Vai että kaavoihin kangistunut :D Ei mee läpi. Hepat oli mullakin sydäntä lähellä pienenä, mutta en piirtänyt niitä kun en mielestäni osannut.. Luin vaan hevoshulluja :D

ihanasonja kirjoitti...

Onnea kouluun pääsyn johdosta! Itse juuri valmistuin neljän vuoden tuskaisten muotoilu opintojen jälkeen ja oli hauska nähdä koosteesi hakutehtävistä.

Piirtämisen taidolla ei ole mitään arvoa, jos ideat on huonoja :), joten sama se mitä hakutilanteessa kädenjälki on. itse en aikoinaan osannut paljoakaan piirtää, ammattikoulussa opin vähän ja amk:ssa pääsin siihen mitä kädenjälkeni on nyt. Piirtäminen on taito joka kehittyy valtavasti! Ja laadukkaat piirustusvälineet motivoivat kun kädenjälki on sellaisilla aivan toisenlainen!

Jennuska kirjoitti...

way 2 go girl. Olet niin paikkasi ansainnut! Mä ostan heti sun ekan kollekzioonin kun sen teet ;)
Ja hei, tervetuloa kerhoon toivoo työläinen- 2*koululainen ja tavoitteellinen treenaaja.. (hyvästi vapaa-aika ja sosiaaliset suhteet ;)

tippi kirjoitti...

Voi tsiisös! Kuka sulle on väittänyt ettet osaa piirtää? Onko tuo väärä uskomus peruskoulun numeroarvioinnin tuottamaa? Osaat piirtää, usko kun sanon :D

Hienoa, JATTA. Sinä kyllä osaat, minä kuule tiedän sen jo nyt. Ja aivan varpilla sujahdat sinne nuorempien joukkoon tarvittavissa määrin!!!

Tippi

Jatta kirjoitti...

ihanasonja: Onnea valmistumisen johdosta, on varmaan mahtavaa saada iso urakka loppuun! Vau!!
Oot tuossa piirtämis-hommassa varmasti ihan oikeassa, kyllä se siitä kehittyy. Mulla on yllättävän hyvät välinevarastot, olen aina kuitenkin käyttänyt esim. muistiinpanoissa paljon värejä, taskukalenterit on kans töherretty täyteen :) Kunnon puuvärit haluaisin ostaa, vanhat on ihan kakat ja puukynillä piirrän kuitenkin mieluiten.. Hiton kalliita ne puuvärit (kunnolliset) kyllä on!

Jennuska: Vai että kolleziooni :D Tuskin semmosta pääsee koskaan tekemään enkä tiedä onko semmoseen minkäänmoisia edellytyksiäkään. Kiitos tsempityksestä ja kuule tsemppiä sullekkin sinne kovasti!

tippi: Kiitos <3 <3 Kuule toi sun kommentti pisti miettimään, mulla ja yläasteen kuvaamataidon opettajalla oli ihan kurja suhde. Numerot oli huonoja ja opettajan mielestä mun piirrokset oli liian naivistisia, pikkutarkkoja ja aina vääränlaisia :D Liiduilla piti piirtää kovaa painaen eikä häivyttää kuten minä ja plaa plaa plaa. Olin silloin niin arka etten sanonu mitään vastaan tai takaisin, kavereiden kanssa sitten haukuttiin tyhmää opettajaa ja irvisteltiin selän takana. Oi niitä aikoja!
Niin ja sitten mun ystävät on aina olleet superpiirtäjiä, asuntolakaverin kanssa aina huoneessa tuherrettiin ja piirreltiin, ja omat piirrokset näytti ihan pääjalkaisilta sen vierellä (terveisiä vaan Kati!) Hassua miten tuleekin mieleen kaikkea ;)

Näppi kirjoitti...

Täälähän sattuu ja tapahtuu ku ei ehi konneella olla. Oikeen palijon onnea! Voin kuvitella että tuo on just sua ku sulla tuota mielikuvitusta riittää. Varmasti hienoa ku uskaltaa tehä unelmilleen jottain pitkän pähkäilyn päätteeks. Tsemppiä opiskeluun.
Ps. Oon kyllä pahoillaan siittä ettet juurikaan nykyään bloggaile, mutta... (no enhän mäkään bloggaile, ku ei oo aikaa, virn*)

Heini L kirjoitti...

Kehtaatpa väittää, ettet osaa piirtää! :D nimim. en osaa edes tikku-ukkoa piirtää!

Aivan upeita kuvia, tykkään! Siis kaikista kuvista, ehdottomasti!

Tsemppiä teinien kanssa, ja vieläkin enemmän uuden oppimiseen :) Se on jännää!

Katharina kirjoitti...

Aivan mahtavan hyvin olet piirtänyt ja kaikki tehnyt:) minun tyttäreni 10v. niin ihasteli hevos-piirostasi:D

Samma kirjoitti...

Ai et muka osaa piirtää?!?
Onpa kiva tietää, millanen koe on ollu.
Ja hyvin sä siellä pärjäät ja tutustut ihmisiin. Ihan kaikki hampaat suussa ;)

ihanasonja kirjoitti...

Niinkuin muussa, myös piirustusvälineissä laatu maksaa. Mutta on se sen arvoista! Itselläni oli myös aina puuvärit lempparina käytössä, mutta pari vuotta sitten tutustuin tussitekniikkaan ja loppuajan piirsinkin vain tusseilla :)

Christina kirjoitti...

Mie kävin kuuntelemassa sen radio ykkösen jutun, jossa olit Vilman kanssa ja et sie siinä mitenkään liikaa höpötelly. Se oli kiva juttu ja kiva oli luketa tää kertomus pääsykokeistakin. Pidä tyylisi, koulussa saat varmaan hiottua sitä vielä timanttisemmaksi.

Hilmukka kirjoitti...

Luin aikaisemmista kommenteista noista värikynistä ja suosittelen erittäin lämpimästi kunnon värikynien hankintaa! Itse tuskailin vanhassa koulussani kaksi vuotta vanhoilla, jostain halpakaupasta ostetuilla värikynillä kunnes tajusin ostaa kunnon kynät. Verhosuunnitelmista tuli juuri sen värisiä kuin halusinkin, eikä sinnepäin. Ja nehän kestääkin vaikka kuinka ja kauan.

Jenna kirjoitti...

Paljon onnea:) Tosi hienoa! (Onko muuten ohjetta tulossa tuohon ihanaan kukkaseen mikä on tuolla aiemmin mummisi huivissa? ;)

Jatta kirjoitti...

Näppi: Joo, täällä joskus jopa tapahtuu jotain :D Kiitos kovasti tsempityksestä, kyllä sitä varmasti vielä tarvitaan! Nyt mennään kun on alamäki!

Heini L: No kehtaan ku en minä mielestäni oo mikään kummonen piirtelijä :D Kiitos vaan kovasti, jännää on ;)

Katharina: Kiitos <3 Ja tyttärelle terveisiä että täällä oltiin oikein otettuja ja onnellisia ihasteluista!

Samma: Huh, kuule monesti aamulla pitää oikein kielellä tunnustella onko hampaat suussa. Joskus ne vaan muka murenee ja tippuu, toisinaan jäävät kehvelit purukumiin kiinni ja irtoavat. Mitäköhän joku analysoija tästä sanoisi ;D

ihanasonja: Olen yrittänyt opetella piirtämään tusseilla, hommasin jopa Pro-Markereita mutta jotenkin en osaa touhua yhtään! Pakko hommata ne kunnon puuväri, eihän tästä tule muuten ku sanomista :D

Christina: Olipa kauniisti sanottu! Kiitos :)
Ja se haastattelu, olin tilanteessa ihan kakkelit housussa ja puhe oli jotenki nykivää :D Yleensä suollan suustani mitä sattuu, kai se mikrofoni vähän liikaa jännitti ;)

Hilmukka: No äläpä muuta sano! Kyllä kunnon puuvärit on ostoslistalla, ei noilla vanhoilla tee yhtään mitään :P

Jenna: Kiitos! Kukkaan on ohje tekeillä, en vaan ole saanut sitä vielä julkaisukuntoon.. Ajattelin kuitenkin pistää sen nyt syksyllä blogiin kun villakukkaset alkavat taas neulojia kiinnostaa :)