16. toukokuuta 2010

elämätä tätä elä elämättä jätä

Tänä viikonloppuna kesä on räjähtänyt Hämeenlinnaan. Lehdet näyttävät kasvavan silmissä ja puistot ovat pullollaan iloisia ihmisiä. Täydellistä, ihan todellista autuutta minun mittapuuni mukaan! Itselleni paras hetki oli juuri äsken kun lämmin sadekuuro yllätti minut koirien kanssa iltalenkillä, kotiin juostessa näytti siltä että koiratkin nauroivat ääneen :)

Paljoa silti en ulkoillut ja nautiskellut ilmoista, olen ollut hirveän väsynyt ja nukkua nysvöttänyt kun siihen on kerrankin ollut aikaa ja mahdollisuutta. Pakko myöntää että silti harmittaa, tuntuu etten ole "hyödyntänyt" ilmoja nyt kun niitä on ollut. Onkohan se joku perisuomalainen luonteenpiirre, tuntea syyllisyyttä lepäämisestä? Miettiä pesemättömiä ikkunoita ja parvekelaseja lorvailunsa lomassa? Oi ihmisen typeryyttä :D

Whisper Cardigan

malli:
Whisper Cardigan by Hannah Fettig
lanka: Novita Florica, 282g
puikot: 2,0 ja 2,5 mm
muuta: modauksia alkuperäiseen ohjeeseen jonkin verran, tarkemmat muistiinpanot Ravelryssa

Tämä malli on ollut toteutuslistalla jo siitä asti kun näin Vilman version mallista. Neule on yksinkertaisesti nerokas! Sen voi heittää lämmikkeeksi sellaisten vaatteiden päälle, jotka monista muista virityksistä menettäisivät muotonsa. Se ei peitä liikaa mutta sopivasti, toisin kuin hihattimet tai edestä napitettavat neuletakit.

Whisper Cardigan

Onhan tämä tämmönen hassu lärpäke, mutta oleellinen osa vilukissan garderoobia. Lankaa on hankittuna toiseenkin Whisperiin, tosin ei Floricaa tällä kertaa. Florican vanhan roosan sävy on todellinen täydellisyys, mutta lanka itsessään perkeleenmoista neulottavaa. Halkeilee ja eipä tuo nyt niin kovin pehmeääkään ole. Lisäksi inasen liian paksua tähän malliin. Hankauskestävyys jää vielä nähtäväksi.

Whisper Cardigan

Selän "gathering" osuus eli sauma lapaluiden välissä on mielestän turhahko, eri asia jos neulos olisi niin löysää että sen venymistä tulisi jotenkin kontrolloida. Taidan jättää osion seuraavasta Whisperistä pois.
Hassua muuten kuinka joka kesä palaan vaaleanpunaiseen pukeutumisessa. Se on sellainen niin kivan imelä väri ;)

Whisper Cardigan

Sain muuten töitä kesäksi vaikka olinkin haastattelussa hieman väsähtänyt ja hidas :D Olen älyttömän tyytyväinen, mutta samalla huolestunut siitä, että työ vastaa edellistä koulutustani eikä nykyistä käynnissä olevaa. Työtilanne vaan tuntuu olevan hurjan huono tällä hetkellä. Tiedän kuitenkin jo nyt jääväni kesätyöhön talveksi ekstraamaan, ja pelkään että.. noh että jumahdan sinne ja uusi elämäni jääkin säälittäväksi räpistelyksi juomalasissa.

Nonnih, nyt on möröt purettu sydämeltä. Helpotti. Huh.

30 kommenttia:

Nina kirjoitti...

Oi kuinka nätti lärpäke, värikin on sulle just eikä melkein. :)

Onnea kesätöiden johdosta!

Jatta kirjoitti...

Nina: Voi kiitos :) Whisper on kyllä niin onnistunut että sitä tulee pidettyä varmaan mahdottoman usein!

Kiitos kesätyöonnitteluistakin, olen joskus vaan niin inhorealisti että maalailen peikkoja seinille ihan turhaan.. minkäs sitä mielikuvitukselleen mahtaa, ei pysy kurissa sitten millään :D

Liina kirjoitti...

Aivan ihana neule, nyt sain minäkin inspiraation :)

Ja paljon onnea kesätyöstä! Kyllä niitä omiakin töitä vielä ehtii löytämään. Itekkin mä vielä jumittelen vanhassa työssä, mutta toinen jalka visusti ulkona, niin ja sydän ja sielu ja...

Sini kirjoitti...

Kaunis Whisper! Vaaleanpunainen sopii sulle tosi hyvin :-)

Onnittelut kesätöistä! Mullakin oli opiskeluaikana aina hirveä stressi jo alkuvuodesta, että mistä sitä ikinä löytää kesätöitä...aina jostain kuitenkin töitä sain.

Purrrlnau kirjoitti...

Ihanan aurinkoisen kesäisiä kuvia! Ja Whisperkin sopii sulle mahottoman ihanasti! Muutenkin saat sylillisen kehuja ihanasta blogista, jo hetken on tullut tätä seurattua mut nyt vasta uskaltauduin kommentoimaan. :> Ja onnittelut kesätöistä multa myös, kyllä se raha kuitenkin helpottaa kummasti sitä sun uutta elämääkin etteiköhän vähän vanhaa mahdu kans mukaan!

berenike kirjoitti...

Ihana lärpäke! Täydellisen värinen ja sopii just valkoisen kanssa tommoseen miltei Jane Austen-hempeilyyn.

Onnea kesätöistä!

Kate kirjoitti...

Ihana lärpäke, taas ihan sua :)

Suuret onnittelut työpaikasta. Älä sie sure ettei se vastaa opiskelualaa, sulla on loppuelämä aikaa tehdä niitä töitä. Nyt on ihan kiva saada vähän massia :) Oli muuten kiva nähdä vaikkakin pikaisesti.

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis whisper!

Onnittelut kesätöistä, vielä ehdit aivan varmasti tehdä oman alan töitäkin, vaikka nyt et vielä niitä saanutkaan.

t. JohannaH

Anonyymi kirjoitti...

Nätti on härpäke! Onnea kesätöiden johdosta. Ole iloinen että sait töitä, moni on jäänyt ilman. Kyllä sinä vielä ehdit uuden alan töitäkin tekemään.

Karoliina kirjoitti...

Taas on niin nättiä, että!

Olen itsekin katsellut tuota mallia (Vilman toteutuksen innoittamana myös) ja olen samaa mieltä takasaumasta. Se jotenkin katkaisee vaatteen linjan, tosin tummemmassa neuleessa sitä ei välttämättä huomaa, mutta vaaleammassa kyllä.

Nyt on kyllä tosi vaikea löytää töitä, joten on melkein otettava sitä mitä on tarjolla. Rahaa kuitenkin aina tarvitsee. Ei vain kannata jämähtää, vaan pyrkiä eteenpäin.

Emma kirjoitti...

Herkkä ja eteerinen kuiskaus :)

Hansu kirjoitti...

Erittäin kaunis whisper! Kiitos, että muistutin tämän mallin olemassaolosta sillä itse olen vähän hakoteillä neulemallien kanssa sekä inspiraation kanssa...

Onnea kesätyöpaikan saannista! Ei meilläkään Kuopion Muotoiluakatemiassa juuri kukaan saa oman alan töitä, melkein kaikki tekevät muiden alojen töitä tai sitten ovat harjoittelussa kesällä...Ja itselläni on tulevaisuus varmaan myyjänä...ellen jatka opintoja opettajaksi, mikä olisi suurin haaveeni :) Ennen tekstiilikaupassa töissä, nyt rautakaupassa :D

Töitä ei siis tahdo olla kenellekään muotoilijalle...puhumattakaan pienistä palkoista..

Hansu kirjoitti...

siis kiitos, että muistutit :D

Tess kirjoitti...

Kivan näköinen lärpäke!

Onnittelut kesätöistä! Ehtii sitä kuule lopun elämäänsä tehdä niitä oman alan töitä, joten älä turhia stressaile. Niin monet jäävät ilman kesätöitä, jotta on syytä olla iloinen töiden saamisesta näinä aikoina :)

Pitää levätä silloin, kun väsyttää. Ikkunoiden pesemisellä ei ole oikeasti mitään kiirettä. Se on ku laittais rahaa pankkiin, kun lepää silloin ku väsyttää. Heitä vesilintua turhalla syyllisyyden tunteella, nih.

morso kirjoitti...

Ihana neule, uja onnea kesätöistä.

On se kumma, että meihin aina iskee huono omatunto, kun tehdään sitä mitä kroppa pyytää. Lepo on välttämätöntä silloin kun väsyttää, mutta kai meidät on kasvatettu johonkin kauheaan laiskottelun pelkoon, että pitää olla huono omatunto, kun pitää itsestään huolta. Kannattaa kuitenkin olla itsensä paras ystävä. Ikkunat odottaa, ja villakoirat, ei ne mihinkään karkaa. Lepää hyvällä omallatunnolla, kun on tarvis, ja touhuat sitten joskus toiste. (Eikä ne nurkissa olevat villakoirat edes pure, joten ei tartte senkään puoleen niiden kimppuun äydä.) :)

Jatta kirjoitti...

Liina: Kiva kun sait inspiraation, jee! Olen itse ihan villinä malliin, taisinpa tämän päivän luennoilla luoda silmukoita jo uuteenkin..

Toivottavasti töitä löytyy omalta alalta jossain vaiheessa, usko on kova mutta niin on maailmakin ;)

Sini: Joo, on se kumma että tämä opiskelijan elämä on aina vaan ihan samanlaista vaikka edellisen kerran hain kesätöitä kymmenen vuotta sitten. Aina joutuu jännäämään, mutta on se toisaalta aika kasvattavaakin ja nöyristävää. Onneksi aina on töitä löytynyt, nyt oli vähän jännemmät paikat kun vaihdoin paikkakuntaa. Huh :)

Purrrlnau: Voi kiitos ihanasta kommentista ja kiva kun kommentoit!
Oikeassa olet, kyllä se vanha elämä mukaan sopii ja se palkkapussi varsinkin :D

berenike: No mutta Jane Austen, oi pitäiskin taas palata neidin pariin <3 Ja kiitos :D

Kate: Massia :D Joo, on se ihan totta, kyllä sitä vielä kerkiää.

Oli kyllä kiva nähdä, taas vaan kauhee härdelli, hälinä & kiire! Toivottavasti ehittäis jossain vaiheessa paremmallaki ajalla :)

JohannaH: Kiitos! Ja kiitos rohkaisusta, kyllä sen toisaalta ymmärtää ja tajuaa, mutta silti jännittää ja pelottaa samaan aikaan ;D

anonyymi: No niinpä, myös meidän luokalta jäi osa työttömäksi, nirso ei passaa olla. Oikeasti olen niin kiitollinen ja onnellinen että sain kesätyöpaikan, meitä hakijoita oli kuitenkin monta. Aina pitää muka vähän valittaa ;)

Karoliina: Kiitosta kiitos :D Toi takasauma on kyllä turhuuden turhuus joten se jää ehdottomasti seuraavasta pois. Kiitos vahvistuksesta!

Rahaa tarvii tai muuten tulee nälkä ja vilu. Lankaki maksaa. Ja kengät ;) (mä niin haluan kans kenkäkaapin!!)

Emma: Voi kiitos :)

Hansu: Mulla meinaa olla runsaudenpulaa neulemalleissa - niinku aina :D Haluaisi sitä ja tätä, mieluiten yhtä aikaa. Kesällä enempi aikaa.

En tiedä yhtään tekstiilimuotoilun työhommista, sen tiedän että teollinen muotoilu työllistyy parhaiten yritysten palvelukseen. Itsekkin haluaisin johonkin suurempaan lafkaan koulun jälkeen töihin, yksityisyrittäjäksi taidan olla ihan liian mukavuudenhaluinen :D Mutta katsoo nyt, halusin LaKe-puolelle just sen arkkitehtoonisen painotuksen takia kun ne hommat työmielessä tuntuu älyttömän kiinnostavilta. Ekan vuoden jälkeen ollaan vasta niin perusjutuissa että en osaa sanoa enkä tiedä vielä mistään mitään :P

Tsemppiä sullekki loppurutistukseen koulussa ja kesätöihin!

Tess: Juu, kyllä on ihan ittelläki korvia punottanu kun muistutetaan olemaan tyytyväinen, olen minä oikeasti tosi tyytyväinen ja itkisin varmasti silmät päästäni jos oisin jääny ilman kesätyötä! Puistattaa ajatellakki. Mulla vaan taitaa olla vininä verissä :D
Ja samat sanat pesemättömistä ikkuinoista, tänään ei harmita sekään asia yhtään ;)

morso: Olipa kiva kommentti :D
Kyllä suomalaisen pitää aina olla reipas ja ahkera eikä maata työn vieressä, nih. Omia töitä luetellaan marttyyrimaisesti ja kieltäydytään kaikesta avusta, kyllä minä ite, ei tartte auttaa. Voi apua :D :D

iikku kirjoitti...

ihana =) meni välittömästi tehtävien listalle!

Vilma kirjoitti...

No onhan se hieno, kuvissakin! :)

Että mua harmittaa, kun tuhlasin kaikki opiskeluvuosien luennot kaikkeen muuhun kuin neulomiseen (mitäpä sitä ihminen muka luentomuistiinpanoilla, höö :P). Mutkun silloin oli jokin ihme käsityölama päällä, tai ainakaan en kehdannut neuloa julkisesti. Olis meinaan syntynyt sukka jos toinenkin niiden tuntien aikana. Ihanaa, kun sä voit ottaa kaiken hyödyn irti luennoista tälläkin tavalla! :)

Jatta kirjoitti...

iikku: Kiitos! Ja voin todella suositella mallia, aivan paras <3

Vilma: Sun vaan tarvii kans herätä tällai yöllä neulomaan tukka pystyssä, ha ha. Ei vaan, kyllä taas ketuttaa vaikka ajan voikin nyt käyttää neulomiseen (ja hömppäsarjoihin), huomenna on tärkeä ja pitkää päivä koulussa eikä saisi olla väsynyt.

Luentomuistiinpanot sujuu ihmeen hyvin neulomisen ohessa, tosin mulla on pakko olla neuleita joissa ei tavitse paljoa käsiään katsella tehdessään. Ja sillon kymmenen vuotta sitten meidän Ammattikorkeassa useimmilla tunneilla ei saanut neuloa, käsityöalalla, kuvittele! Nykyisessä taas kannustetaan luonnostelemaan ja näpräämään kuuntelun ohessa. Niin ne ajat muuttuu.. tai sitten TAMKin ja Wetterhoffin ero on kuin yö ja päivä.

Mitä mää nyt jaarittelen :D

Jonna kirjoitti...

Kaunis <3 Harmi muuten, että Novita on vaihtanut tuon ihanan vanhan roosan paljon räikeämpään versioon muiden lankojen kuin Florican kohdalla. No, onneksi Floricassa sentään on säilynyt tuo sävy :)

Ja yhdyn myös noihin edellisen postauksen kommentteihin teidän kodista; ihana <3 Tuo Hemnesin lipasto olis minullakin ostoslistalla... jos ei käy niin, että tuotanto loppuu ennenkuin pääsen Ikeaan asti sopivan suuruisen rahatukon kanssa. Vieläkin korpeaa, kun minulle selvisi muutama viikko sitten, että Hemnesin ihanaa säilytyspenkkiä parilla latikolla ei enää saa :/

Big Brownin ohjetta odottelen (tämän toteamuksen tarkoituksena ei todellakaan ollut hoputtaa ;)) ), minulla löytyy reilusti tumman ruskeaa seiskaveikkaa jonka voisin käyttää kyseiseen projektiin. Kiva, kun jaksat vääntää ohjeita myyntiin! <3

Ja vielä onnittelut kesätyön johdosta! Äläkä huoli, olet jo niin pitkällä uuden elämän suuntaan, etten uskokaan, että pakollinen rahanhankinnan tarve sinua enää takaisin sinne entiseen vetää :)

Lämpimiä ja leppoisia kesäpäiviä sinne Hämeenlinnan suunnalle!

Jatta kirjoitti...

Jonna: Voi vitsi miten pitkä ja mieltä piristävä kommentti, kiitos :D

Ihan totta, Novita on tehnyt emämunauksen siirtyessään roosasta porsaspinkkiin. Mulla on onneksi kaunista sävyä Kotiväessä 400g jemmassa, kun vaan keksis mitä sillä raaskii neuloa. Novita osaa aina lopettaa mun lempisävyjen valmistuksen, Tennesseen ruskea ja Woolin petroli vaihdettiin kammottaviin pätkärääkättyihin tai räikeisiin kammotuksiin :P

Ja sitten voidaan parjata Ikeaa yhdessä samaan syssyyn, tyhmät eivät enää myy Hemnesin ihanaa korkeaa laatikostoa jka mun piti hommata korujen säilytystä varten kylppäriin. Se oli sellainen korkea jossa oli miljoona laatikkoa ja peili huipulla. Mööh. Ostettiin sitten muuton jälkeen vaatehuoneen menetystä paikkaamaan tuo ihana lipasto, voin kyllä suositella lämpimästi!

Big Brown edityy hittaasti mutta varmasti, olen vaan jumissa kirjoneuleen sarjoittamisessa :P Ehdin keskittyä paremmin kesäkuussa kun nämä koulukiirukset vähäksi aikaa hellittävät. Nyt piiperrän vain sileää neuletta kun aivokapasiteetti ei paremnpaan riitä :D

Kiitos vielä kehuista ja toivotuksista, oikein ihania kesäpäiviä sinnekkin <3

TiinaV kirjoitti...

Kaunis Whisperi..

Onnittelut kesätöistä!

SatuK kirjoitti...

Kiva malli! Tuo sävy on todella ihana, harmi ettei mulla ole sitä tarpeeksi jemmassa mitään noin isoa projektia varten. Novitan tehtaanmyymälästä voisi kyllä saada lisää..

Niinu kirjoitti...

Hämeenlinna on kesäkaupunki:)
Onnea kesätöiden johdosta!
(Teillä on muuten aivan ihanan seesteinen asunto,ihailin aikaisemmasta postauksesta...)

Anonyymi kirjoitti...

Mutta mikä on tuo suloinen pitsitunika, oletko senkin itse ommellut? Terv. mumma

Jatta kirjoitti...

TiinaV: Kiitos kovasti :)

SatuK: On se, ihana sävy <3 Meillä täällä Hämiksessä tuota sävyä saa ihan Anttilasta, hylly oli kyllä aika tyhjä viimeksi.. minä kun luulin että se on Florican värikartassa :(

Niinu: Näyttää siltä että Hämeenlinna tosiaan on kesäkaupunki, ei sillä, kyllä täällä talvellakin on ihanaa ;)
Ja kiitos toivotuksista ja kehuista kovasti!

mumma: Pitsitunika on H&M:n mallistoa, täällä meillä tunikoita on vielä kaupassakin jäljellä, en vaan voinut vastustaa kun sen näin :D

Jonna kirjoitti...

Tehtaanmyymälät ja Anttila ovat ne ainoat paikat missä minäkään olen Floricaa nähnyt (jos en ihan väärin nyt muista...). Florica kai on säilytetty ns toivelankana Novitalla. Taitaa siinä nuo tietyt sävyt olla pysynyt jo useamman vuoden, mitä tehtaanmyymälässä olen tilannetta seurannut :)Sieltä ainakin saa kaikkia noita värikartan sävyjä. Toivotaan nyt vaan, etteivät lakkauta koko lankaa...

Jatta kirjoitti...

Jonna: Sopii toivoa, Florica olis just semmonen hyvä peruslanka olla aina mahdollisimman laajalla värikartalla. Tai sitten Wool. Joo-o, mihinkään en oo tyytyväinen :D

Madde kirjoitti...

Onnea kesätöistä :)

Ihanan lärpäkkeen oot tehny. Miusta tuo gathering-sauma selässä näyttää hyvältä, ihan ulkonäköseikkojen perusteella säilyttäisin sen.

Hauskaa kesänalkua!

Ghislaine kirjoitti...

That is really beautiful !