21. toukokuuta 2011

syrjähyppy

Tänä keväänä opintoihini olisi kuulunut reilun kahden kuukauden mittainen työharjoittelu. Päätin kuitenkin jättää harjoittelun viimeiselle vuodelle, ajalle kun asumme taas Tampereella, ja keskittyä sen sijaan sivuaineopintoihin.

my desk at the school

Minulle oli jo koulun alussa selvää, että suoritan sivuaineopintoni tekstiilin puolella. Kaikki aiempi koulutukseni ja työkokemukseni kun on tekstiilin puolelta ja olen vielä kova tyttö neulomaan, niin valinta ei varmaan ollut yllätys kenellekään :D Ja voi että mulla oli hauskaa.

Sain oman työpöydän! Sain kutoa kangaspuilla sekä koneella! Sain hiplata lankoja koulun lankavarastolla päivittäin!

värinäytteet

Kurssi alkoi jo virallisesti tammikuussa ja itse hyppäsin kyytiin vasta maaliskuun alusta. Sain joustoa taustani vuoksi, hieno juttu :) Mutta urakka oli kyllä aika näännyttävä ja välillä meinasi usko loppua kun työskentelin yötä päivää saadakseni muun luokan kiinni.
Lopussa kuitenkin seisoi se kuuluisa kiitos, kun urakka valmistui.

Kurssin tarkoituksena oli kutoa ja valmistaa koneellisesti kesäillan huivi oman teeman mukaisesti värinäytteineen, fiilereineen ja presentaatioineen. Kokeet kudoimme käsin kangapuissa oikean sidoksen ja laadun löytääksemme, lopullinen protohuivi valmistui hujauksessa kutomakoneella.

fiileri

Oma teemani pyöri barokin, empiren ja Versaillesin suunnalla.. lyhyesti kerrottuna ;)
Koko kurssi oli niin hauska, että välillä kyseenalaistin koko linjavalintani koulun suhteen. Teki melkein mieli loikata lasin ja keramiikan puolelta vallan tekstiilin opiskelijaksi!

kesäillan huivi

Valmis huivi on ihan mielettömän hieno ja ylellinen! Ehkä hienointa mitä olen kouluaikana saanut valmiiksi asti. Lasin ja keramiikan puolella haen edelleen tuntumaa materiaaleihin, pikku hiljaa se taito silläkin puolella karttuu..

kesäillan huivi

Huivista tuli kertaheitolla uuden kevättakkini paras kaveri!
Halusin huiviin ihan ehdottomasti venetsialaistyyppiset päätypitsit, joita metsästin tuloksetta sieltä sun täältä. Vilma riensi apuun, kiitos vielä tätäkin kautta :)

kesäillan huivi

Hassua kuinka näin intensiivisissä projekteissa alkaa elää ja hengittää teemaansa! Nyt on jotenkin vaikea ravistautua irti pitsimaailmasta, vaikka elämä tällä hetkellä on kyllä kaikkea muuta kuin silkkiä ja satiinia :D Aloitan juuri kesäopintojani keramiikan ja puun parissa, enkä malttaisi odottaa! Kun saisi vähän urakoitua sorvin ääressä ensin, jotta tohtisi taas pitää vapaapäiviä palkkatöistä. Halutaan: lottovoitto.

Hyvää viikonloppua!

22 kommenttia:

Meiju kirjoitti...

Todella kaunis! Ihana!

Anna-Kaisa kirjoitti...

Kaunis ja elegantti huivi!

Ihana lukea tuollaisesta innostuksesta ja intohimosta, jota koet opiskelua ja uusia asioita kohtaan. Tsemppiä kesään!

ColibriDreams kirjoitti...

Ihana huivi! Mikä valikoitui materiaaliksi?

Onpa tosiaan hienoa, että tykkäät noin paljon opiskeluistasi!

Jatta kirjoitti...

Meiju: Voi kiitos! On se kyllä :)

Anna-Kaisa: Kiitos :) Tämä koulu on kyllä niin hauskaa ja innostavaa, minusta tulisi varmaan hyvä elämäntapaopiskelija :D Harmi että on pakko välillä saada jostain rahaakin.. mutta osaisikohan sitä arvostaa jos ei olisi pakko rahoittaa itse unelmiaan?

ColibriDreams: Kiitos! Ja höh, enpä tosiaan maininnut materiaaleista mitään, hölmö minä! Huivi on merseroitua puuvillaa, ohutta mutta tiivistä. Himmeästi kiiltävää :)
Opiskelu on kyllä parasta. Ihan todella harmittaa kun on kesätauko!

A kirjoitti...

Ooh, ihanaihana huivi!

Ja ei huolta, lasin opiskelussa on vain pakko välillä antaa itselleen anteeksi, tuntu materiaaliin tulee niin paljon hitaammin. Tsemppiä kuitenkin, malttamattomana odotan kuvia siltäkin suunnalta :)

ps. RAKASTIN sitä sun keraamista vatia tuolta joskus helmikuulta, taisi vain silloin jäädä kommentoimatta :)

Nina kirjoitti...

Oi, harmi ettei meillä opiskella tuommoista. Pitäiskö hakeutua opiskelemaan tuota puolta tekstiilialasta seuraavaks. :D

Jatta kirjoitti...

A: Mitä mitä, sä olet Englannissa nykyään! Oi että, kateus iski! Kaikkea ihanaa sinne :)

Kiitos kehuista ja tsempistä, lasi on kyllä vaikeista vaikein materiaali.. eikä keramiikkakaan kakkoseksi jää ;) Yritän ottaa hiljaa ja rauhassa, aika moni koulujutuista on sellaista perusasioiden opettelua. Jotenkin en ole viitsinyt kuvata tänne blogiin kaikenmaailman koepaloja ja epäonnistuneita tekeleitä :P Jospa saisi joskus aikaiseksi jonkun postauksen niistäkin!

Nina: Suosittelen :D Mulla oli jo pehmeitä materiaaleja niin ikävä <3 Kun voiskin jättää kaikki teoriatylsyydet väliin ja keskittyä näihin kivoihin projekteihin ;D

Alice kirjoitti...

I still plague against me to couldn't read finnish! I really like your blog and the beautiful pictures in it, i translate it by google but the translation is so weird so i can't understand everything properly. Raaah anyway if i well understood school is(soon or already)over and you are pleased to learn textile. Your projects are really nice and i wish you to do a lot of pretty and adorable things this summer!

WeirdRockStar kirjoitti...

Hämmentynyt. Sanaton.
Valtavaa kauneutta.

Samma kirjoitti...

Oih <3
Yks mikä mua kovasti koulussa houkuttaa on just toi syrjähyppyjen mahdollisuus! Vaikka jalkine houkuttaa eniten on hienoa, että voi harhailla välillä vähän sivupoluillekin :)
Sä tosin ehdit valmistua, ennen kuin mä pääsen edes alottaan! Tämä kertoo sun nopeudesta, mutta valitettavasti myös mun alottamisen lykkääntymisestä (taas).

Terhi kirjoitti...

Täytyy sanoa että näitä sun koulupäivityksiä ei ole kyllä yhtään ilo lukea: miten joku voi opiskella jotain tuollaista!!! Ihan epistä! Toki sulla tuota taitoa on enemmän kuin meikäläisellä joten ehkä se on oikeampi alakin sulle kuin mulle mutta silti olen todella kade...

Ihana huivi! Ihanat fiilis-sommitelmat.

Jatta kirjoitti...

Alice: Thank you so much! I can imagine what king of gibberish Google translator makes of my post :D But you got the main points right though :)

I would like to make some kind of summary in english on every post, but my writing with foreign language kind of sucks :P In the meanwhile you can enjoy of my photos, I hope <3

WeirdRockStar: Voi kiitos <3

Samma: Minua jo valmiiksi harmittaa etten saa syrjähypellä niin paljoa kun oikeasti haluaisin :D Lukujärjestys eikä opintopisteet anna myöten.. mulla taitaa muutenkin mennä opintopisteet yli niin että paukkuu ;)
Siellähän se sinun opintopaikka odottaa, että olet valmis aloittamaan täysipainoisesti. Älä ota paineita, sulla on niin paljon muuta nyt, aika aikansa kutakin :) Tsemppiä <3

Terhi: Voi sua :D Onhan tämä välillä vähän liian hyvää ollakseen totta. Kyllä ne palkkatyöt sitten pudottaa "kivasti" maanpinnalle kun meinaan leijua liian korkealle ;) Ja en uskalla vielä edes ajatella valmistumisen jälkeistä elämää, iips..

SatuK kirjoitti...

Vau, upea huivi!

Vilma kirjoitti...

Huivi näyttää hyvältä, ja oikean värin valitsit munkin mielestä. Sopii nimittäin melkoisen hyvin myös tuohon ihanaiseen pitsimekkoon. :)

Srinity kirjoitti...

Upea, herkkä, tyylikäs!

Jatta kirjoitti...

Satu K: Kiitos kaunis :)

Vilma: Joo, mä olen ihmeellisesti kerman perään nykyään :D Ja pitsien. Onkohan tää vaarallista O_o

Srinity: Voi kiitos kamalasti!

Emma kirjoitti...

Eteeristä kauneutta :) Wetterhofillako opiskelet?

Jatta kirjoitti...

Emma: Kiitos! Ja juu, Wetterhoffillapa hyvinkin ;D Pitääkin tutustua sun blogiin ajan kanssa, kanssaopiskelijoiden jutut kiinnostaa aina!

minnap kirjoitti...

Heippa!

Olisin ihan kovasti kiinnostunut muutamasta sivupalkin ohjeesta, voisinkohan saada maksaa ihan normaalisti ja suoraan sun pankkitilille ja saisin ohjeet sitä kautta?

Jatta kirjoitti...

minnap: Moikka! Ja juu, tottakai onnistuu! Pistä postia mulle jatta78 @ yahoo . com ja kerro mikä kiinnostais, niin saat ohjeet sitten PDF:nä sähköpostissa :)

Hansu kirjoitti...

Ihana huivi!! Voi miten surku, kun ei ole saanut kutoa aikoihin :( kangaspuut on Nivalassa ja siellä on mattoloimi. Koulussa tuli kanssa huivi kudottua :) Perinteisillä puilla, ei meillä niitä tietokonepuita käytetty kuin projekteissa :D

Jatta kirjoitti...

Hansu: Arvasin että sua saattais tää postaus kiinnostaa :D
Tuolla meillä on se tekstiiliverstas koneineen, niin opetuksessa on otettu aika paljon sitäkin puolta. Ja kamalasti painotettiin sitä miten "käsin tehty, uniikki tuote" pitää pyrkiä muuttamaan sarjatuotantovalmiiksi. Mutta ei tämä niin teknistä ollut kuin TAMKissa aikoinaan, onneksi ;D Mulla kans haluttais vielä kutoa jotain koulun tiimoilta, täytyy kytätä valinnaisia kursseja ensi vuonna silmä kovana. Se oli niiiiin kivaa!