7. elokuuta 2011

bűbájos Budapest

Toissa viikolla heitimme miehekkeen kanssa pensselit santaan, koirat hoitoon ja matkustimme kauniiseen Budapestiin.

Castle Hill

Kaupunkimatkailu on vaan niin meidän juttu! Kaikki se arkkitehtuuri, historia ja eri kohteisiin suunnistaminen kartan kanssa.. parhautta.

Castle Hill

Neljässä päivässä kävelimme jalat niin kipeiksi, että toipuminen otti kummaltakin monta päivää. Oli niin paljon kaikkea nähtävää! Rakastan arkkitehtuurissa eniten ornamenttista jugendia sekä eri kertaustyylejä, joita kumpaakin Budapestista löytyy runsaasti. Hotelli Gellért sekä Gerbeaud café edustavat ensimmäistä, ja huikea parlamenttitalo sekä Matiaksenkirkko jälkimmäistä tyylisuuntaa. Katselin kaikkea tätä kauneutta leuka rinnuksilla, osoittelin kaikkea ihmeissäni ja pidin muutenkin aikamoista elämää. Turistit :P

Castle Hill

Kaikista paras juttu taisi olla kuitenkin Budapestin kylpylät! Széchenyin kylpylä oli elämyksenä aivan mahtava, ja se paras kylpylä tällaiselle pariskunnalle. Muissa kylpylöissä pääsy yrttikylpyihin ja saunoihin, tai jopa koko kylpylään, oli tarkasti jaoteltu sukupuolen mukaan. Széchenyissa saimme pärskiä ja pällistellä joka jutun, saunan ja altaan yhdessä.

Gerbeaud Café

Vai olikohan se paras juttu sittenkin ruoka... Budapest on jälkiruoka- ja leivoskaupunki pitkillä perinteillä, ja kun järjettömän suuri pala suklaakakkua maksaa alle kaksi euroa, voi uskoa että reissulla tuli "hieman" herkuteltua. Eivät ne pääruuatkaan huonoja olleet, teimme onnistuneita valintoja ruokapaikoiksi.
Kaikesta siitä liikunnasta huolimatta onnistuin kasvattamaan massaani kokonaisella kahdella kilolla. Eli puoli kiloa päivässä ehtaa rasvaa. Melko hyvin, eikö?

Yammy Yarn

Jos neuloja ei osta reissultansa lankaa, ei se ole tainnut käydä reissussa ollenkaan ;) Voin suositella Barkan lankoja todella lämpimästi, laadukkaita luonnonkuituja edulliseen hintaan. Nettikauppa on aukeamassa syksymmällä myös englanninkielisenä, joten tilaaminen Suomeen mahdollistuu ja helpottuu huomattavasti. Kuvissa oleva lanka on Szitakötő, ohut ja pehmeä merinolanka, joka maksoi noin kuusi euroa 1300 metrin kerissä. Ostin myös neuletakillisen verran Kabala-lankaa, yli kilo kustansi noin 20 euroa. Ihastuttava kauppa kertakaikkiaan!

Castle Hill Funicular

Jos tämän avulla ei jaksa ensi kesälomareissuun asti, niin ei sitten millään. Ai että meillä oli mukavaa :)

25 kommenttia:

SatuK kirjoitti...

Oi miten kauniita kuvia. Ihanan kuuloinen reissu!

ps kirjoitti...

Itäisemmässä Euroopassa osataan hinnoitella ruoka ja varsinkin jälkiruoka matkailijaa (ja opiskelevaa matkailijaa) arvostaen! :)

Hansu kirjoitti...

Kuulostaa todella mukavalta reissulta :)

Jatta kirjoitti...

SatuK: Kuvia tuli otettua aika paljon, enimmäkseen kyllä linnan mäeltä :) Aina kun ei jaksanu kantaa kameraa mukana tai edes ottaa kuvia kun oli niin kiire vaan pällistellä :D Oli kyllä kivaa!

ps: Ihan totta! Ollaan jätetty suosiolla kalliimmat kaupunkikohteet johonkin tulevaisuuteen, ollaan niin tuhlailevaisia aina matkustellessa että esimerkiksi Pariisi varmaan veisi minut perikatoon :D

Hansu: Oli se :) Kun vaan ehtisi matkustella vähän enemmän. Tai olisi varaa mennä vähän kauemmas. New York! Tokio! No unelmia pitää olla..

Lammas kirjoitti...

Ihana matkaraportti ja toi viimeinen kuva on kyllä söpö!

Jonna kirjoitti...

Mä olen ollut Budapestissä sinä kesänä, kun olin menossa yläasteelle. Parhaimmin mieleen jäi savisenruskea Tonava. Olihan se ihan valtava, kun ne siihen mennessä näkemäni joet olivat olleet sellaisia puropahaisia.

Yritän tässä siis sanoa, että teidän reissu näyttää mukavalta!

Vilma kirjoitti...

Kivaa että kyyhkysillä oli nautinnollinen reissu. <3 Ihanan värisiä taloja ja macaroneja, namelis!

verano kirjoitti...

Oi, Budapest!

Itse kävin kaupungissa jokunen vuosi sitten ja ihastuin. Niskat kipeänä tuijottelin upeita rakennuksia ja kuola suupielessä kiiltäen istuksin kahviloissa kakulla. Kaupunki, johon ehdottomasti tahdon uudelleenkin :)

Jatta kirjoitti...

Lammas: Ajattelin josko sitä näin viiden vuoden bloggaamisen jälkeen vilauttais vähän tuota seitsemän vuoden aikaista siippaakin ;D

Jonna: Mulle ketjusillan ylitys oli melkein liian jännää juuri sen massiivisen Tonavan vuoksi. Millä voimalla se virtasi! Huh, kävelin niin kaukana reunasta kuin vain pystyin :)

Vilma: Olihan meillä, osaa nuo Vuoren pojat olla aika ihanaa seuraa <3
Macaronit ei olleet yhtään sellaisia kuin olen aina olettanut. Mutta oli ne kyllä silti hyviä :D

verano: Eikö vain olekkin! Yritettiin ahmia koko kaupunki siinä neljässä päivässä, mutta uudestaan haluttaisi mennä kyllä joku päivä. Ne kylpylät olisi ihanaa koluta joskus ajan kanssa. Se vesi tuntui jotenkin paksulta, puhtaalta ja raikkaalta samaan aikaan, oi että niissä kuumissa ulkoaltaissa olisi mukava lillua keskitalvella :)

Marsvin kirjoitti...

Kuulostipas ihanalta reissulta! Macaronit näytti suussasulavulta ja oih ja voih, toi vika kuva! Pupulaiset!

Usimarjaana kirjoitti...

Oih, teillä on selvästikin ollut mahtava reissu! :)

tippi kirjoitti...

Ihan ihana tää sun uusi ulkoasu!!! Ihan namia täällä käydä annos nauttimassa :)

Srinity kirjoitti...

Ai kun on herkullisen värisiä kuvia ja langat näyttää tosi ihanille. Samoten olen sitä mieltä että oikein söpönen tuo viimeinen kuva. :)

TeSa kirjoitti...

Kuulosti oikealta lomalta kaikkine tuliaisineen.
Mukavaa opiskelun alkua/ jatkoa sinulle.

Jatta kirjoitti...

Marsvin: Pupulaiset :D
Minä olen aina luullu, että macaronit on sellaisia rapeita, lusikkaleivosmaisia. Ne olikin ihan pehmeitä!

Usimarjaana: Oli kyllä tosi mukavaa :) Nämä meidän kesäreissut on tullu meille kamalan tärkeiksi, tosi mukavaa kun toinenkin tykkää samoista asioista <3

tippi: Oi kiitos! Tämä on vähän kesken vielä, olisi tarkoitus vielä aavistus muokata kun vaan saan aikaiseksi :)

Srinity: On kyllä aika pastellivoittoista näissä kuvissa :D Ja nuo langat on kyllä niin herkullisia, nam, mitähän ihanaa niistä raaskii neuloa..

TeSa: Kuin sinulle myös :)

helena kirjoitti...

Kylläpä kuulostaa vierailun arvoiselta akupungilta, koskahan tuonne pääsisi? Ja ihanan värisiä lankoja, saas nähdä mitä niistä taiot!

Laura kirjoitti...

olen samaa mieltä kaupunkilomista! en ikinä jaksaisi löhöillä edes kahta päivää aurinkorannalla. budapest on tosi ihana kaupunki, kaksi kertaa käynyt ja vielä menisin uudestaan:)

Susi kirjoitti...

Ihania kuvia! Itse kävin Unkarissa viime syksynä, mutta eihän siellä ison porukan kanssa päässyt lankoja metsästämään :( Jospa vielä joskus sinne menisin... Lankakuvat ja macaronsit näyttävät niin ihanilta, että alkoi kuola valua! Ja tuo vika kuva on tosi lutuinen :)

WeirdRockStar kirjoitti...

Ihania kuvia!
Tuli itsellekin aivan valtavan hyvä mieli.
Komppaan kaupunkimatkailun hyvyyttä.

Jatta kirjoitti...

helena: On kyllä vierailun arvoinen, ehdottomasti! Ja langat polttelee kovasti kun vaan saisi pari juttua ensin "alta pois" ;)

Laura: Löhöillä voi missä vaan, eli samaa mieltä ehdottomasti :D Ja kyllä vain minäkin haluaisin uudestaan vielä jonain päivänä Budapestiin, jäi vielä paljon näkemättä :)

Susi: En minäkään käynyt kuin tässä kaupassa, ei ollut aikaa ;D Ja kiitos kehuista <3

WeirdRockStar: Vähänkö mulle tuli hyvä mieli sun kommentista! Ja kaupunkimatkailun erinomaisuutta ei voi tarpeeksi ylistää ;)

Sire kirjoitti...

Ihanalta matkalta kuulostaa. Blogissani on sinulle tunnustus ;)

Jatta kirjoitti...

Sire: Kiitos vielä kamalasti tätäkin kautta <3

Anonyymi kirjoitti...

Hei Jatta,
voisinko saada emai-osoitteesi, olisi muutama kysymys.
Tiina Klemettilä, tuottaja YLE Asia
tiina.klemettila@yle.fi

frost kirjoitti...

Itsellänikin kävi mielessä, että tänä kesänä olisi voinut käydä Budapestissä. No, päädyin itselleni hyvin epätavalliseen ratkaisuun ja vietin koko kesälomani kotimaassa. Mutta tämän perusteella voisin harkita ensi kesälle kyllä kyseistä kohdetta! Ja se lankojen ostelu - ei näköjään tarvitse kuin reissata kotimaassa, niin jo löytyy lankoja jokaisesta uudesta lankaputiikista!

Jatta kirjoitti...

frost: Totta turiset, lanka on aina ihanaa uudessa putiikissa ;) Ja voin kyllä suositella Budapestia, vaikka on se kotimaassakin reissaaminen ihanaa <3