20. marraskuuta 2012

äipän suosittelemaa

Linkkanpa tänne Teeman ohjelmistoa, josta minä ja äippä saatiin illaksi pitkät puheenaiheet:
perheenemännän työviikko harkiten helpommaksi.


Kyllä pitää sanoa, jotta roiskeläpät kunniaan. Huh!

6 kommenttia:

Haltiakummi kirjoitti...

Hui kamala, en meinaa saada sanaa suustani... Onneksi ennen oli ennen ja nyt on nyt. Toki lyhytfilmihän oli kovin edistyksellinen - jääkkaappi ja modernit astiat, mitkä jopa isäntä sunnuntain kunniaksi tiskasi. Tai ainakin oli seurana.

Se pyykkääminenkin näytti niiiiin hurjalta!

Jatta kirjoitti...

Mun ainakin on tosi vaikea ymmärtää, miten ihmiset on edes pärjänneet tuohon aikaan, niin tottunut nykymukavuuksiin olen :P Tietenkin mun (teiniminäni) mielestä elämä 1700-luvun Englannissa olisi ollut ihan parasta noin niinkuin teoriassa. Hoho :P

Anonyymi kirjoitti...

No tuota, tuo perheenemäntä ei käynyt ilmeisesti töissä, joten kait se kaksi lämmintä ruokaa päivässä oli ihan normaalin rajoissa. Itsekin laitan ruokaa joka toinen päivä suurinpiirtein (en syö töissä) ja jos herkutellaan, paistetaan pihvit tai kalaa. Hyvin abstraktin työn vastapainosta ruuanlaitto käy.

Tuo pyykkäys ehkä eroaa nykyaikaisesta sellaisesta enemmän kuin ruuanlaitto.

On ehkä niinkin, että nämä nykyajan mukavuudet ovat lisänneet sitä aikaa, joka kotitöihin käytetään. Kun imuri yleistyi, tuli pikkuhiljaa tavaksi imuroida yhä useammin, samaten pyykkiä varmaan pestään useammin kuin aikaisemmin...Vaikka olen kuullut sukulaistätieni luutunneen 60-, ja 70-luvulla joka aamu asuntonsa - perheissä kun oli pieniä lapsia, ja maalla asumisen jälkeen kaupunkiasumisen hygienia oli kovasssa kurssissa. (Ei meillä äiti... enkä minä nyt).

Yksi asia varmaan on totta, kun tavaraa on kodeissa ollut vähemmän, niiden järjestely ei ole vienyt niin paljon aikaa.

Winnie

Jatta kirjoitti...

Ihan totta tuokin. Mä olen itse niin laiska kokki että oikein hävettää, imuria tosin heiluttelen lähes päivittäin. Hattua nostan niille, jotka käyttävät koko päivänsä hyvän aterian loihtimiseen (x2), ei olis minusta siihen touhuun :P

Miia-Rebekka kirjoitti...

Olen kotiäiti ja teen 2-3 lämmintä ruokaa päivässä, mutta siis.. siikaa aamiaisella ja vielä raparperijälkiruoat päälle :O .
Taitaa olla mun ateriat vähän toista luokkaa kuin nuo filmissä nähdyt. Aika usein teen puolivalmisteista, joskus harvoin saatan kunnostautua ja teen lasagnen alusta asti itse. Enkä kyllä hirveästi laskeskele saako lapset nyt varmasti kaikki vitamiinit ja hivenaineet tai tarvittavat kalorimäärät päivän aikana. Tottakai pyrin tarjoamaan vihanneksia ja hedelmiä ja pitämään viikon ruokalista mahdollisimman monipuolisena, mutta en mä nyt vartavasten ala mitään laskeskelemaan.

Jatta kirjoitti...

On tosiaan onni että tarjolla on puolivalmisteita nykyään, muuten tässä söisi pelkkää leipää useimmiten nälkäänsä ;) Mun mielestä ohjelma asettaa aikamoisia paineita maalatessaan kuvaa äidistä joka kokkaa leningissä ja korkokengissä perheen miesväelle.. usch :P