17. kesäkuuta 2013

Berlin hat viele Gesichter

Tiesin, että Berliini on suuri ja pursuaa elämää, mutta silti sen koko ja olemus ei oikeastaan vieläkään ole täysin uponnut tajuntaani. Että voi kaupunki olla niin täynnä kaikkea, joka puolella, ihmisiä, elämää ja historiaa, rumaa ja kaunista sovussa vierekkäin.


Mulla on onni omistaa mies, joka jakaa intohimoni kaupunkimatkailuun. Jos loman jälkeen ei ole pienimuotoisen palautumisloman tarpeessa, on reissussa ollut jotain vialla :D Kotonakin voi maata ameebana, lomalla pitää ahmia uutta!


Berliinissä julkinen liikenne toimii kuin unelma, meidän 7-Tage-Karte (viikkolippu) oli kovassa käytössä. Kävelemään silti joutuu paljon, aina enemmän ja pitempään mitä kartalla vaikuttaa, ja hyvät kengät on ihan ehdoton juttu. Hyvistä kengistä huolimatta Berliinin kadut onnistuivat hakkaamaan oikeasta jalastani ilmat pihalle, rakkolaastareille oli tarvetta loppuviikosta.. en ole onnistunut saamaan kinttujani samaan kuntoon missään muussa kaupungissa, ja pidän itseäni melko kokeneena ja hyvänä" turistikävelijänä"!
Siinä mielessä me ollaan aika tylsiä, että yöelämä jää testaamatta lähes joka kaupungissa. On paljon hauskempaa herätä varhain, maleksia pitkin poikin nähtävyyksiä ja kaupunkia, pysähdellen välillä mukavan näköisille terasseille syömään tai juomaan. Illalla vetäydytään hotellin lähimaastoon jatkamaan maleskelua, myöhemmin hotellihuoneessa höpötetään ja suunnitellaan seuraavaa päivää kaikessa rauhassa.Syöminen on melko halpaa Berliinissä. Kun osaa pysyä pois suosituimmilta kaduilta, saa mahansa täyteen pienellä budjetilla. Minä meinasin seota jokaisessa konditoriassa kakkuvitriinien edessä, siis voi nam!!
Sanakirjaa kannattaa pitää mukana, me ainakin osuttiin moneen paikkaan joissa ruokalista oli pelkästään saksankielinen. Tarjoilijat on kyllä hirmu ystävällisiä ja auttavaisia, ja selkeästi saa vielä ystävällisempää palvelua kun yrittää käyttää saksaa asioidessaan.Berliini ei ehkä ole kovin kaunis kaupunki, mutta ihastuttava se on, ja siellä on paljon kauniita asioita!
Museot ovat visiitin arvoisia, ja mikäli kiinnostusta riittää suosittelen ottamaan ihan joka paikassa ne dorkan näköiset audiokuulokkeet kierroksen seuraksi. Vaikka opiskelin etukäteen paljon, saa käynneistä niin paljon enemmän irti selostuksen kautta. Oli hauskaa vaihtaa katseita, kohotella kulmia ja virnistellä luurit päässä toisen kanssa saleissa vaeltaessa :DVaikka kuinka yritettiin, niin eihän sitä joka paikkaan kerennyt kuudessa päivässä. Olenkin varma, että Berliiniin täytyy palata vielä joskus! Kaupunki elää niin hirmuisella sykkeellä, että siellä on jo pian paljon uutta katsottavaa vanhojen lisäksi. Nyt jo irvistyttää kun ajattelen kaikkea sitä mikä jäi näkemättä.


Yksi reissun parhaista päivistä oli päivä, jolloin ystävä Kölnistä lensi oppaaksi. Thank you again and again Silke  Aika uskomaton kokemus käydä natiivin kanssa historiallisissa kohteissa ja kuulla samalla omakohtaisia kokemuksia Saksan menneisyydestä! Kävelimme East Side Galleryn muurinpätkää etanavauhdilla toista tuntia vaan höpötellen ja osoitellen milloin mitäkin näkemäämme.


Voin suositella Berliiniä lämpimästi kaikille, joiden mielestä kaupunkiloma on se ainoa oikea tapa lomailla :) Ja vähän muillekin, siinä vasta kaupunki josta löytyy jokaiselle jotakin!

Nyt kuuluukin kysymys: miten tässä osaa taas palautua normaalielämään? Voi mälsyys!!


I had the most perfect vacation trip to Berlin!!

13 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

What a lovely trip... :)
I enjoyed that single day soooo much...

Jonna kirjoitti...

Näyttää siltä, että teillä on ollut loistava Berliinin reissu ♥ Myö ei käyty tuolla samalla muurinpätkällä vaan siellä toisella. Ens kerralla sit tuonne missä te olette käyneet :) Kansainväliset ystävät ovat kyllä reissujen suola, itselläni on kirjeystäviä muutamista maista. Jotenkin sitä vain tuntee itsensä onnekkaaksi näistä ystävistä :) Ja hei, terkut Tampereen Omppohotellista, kohta nokka kohti Särkänniemeä... huh huh ;D

Jatta kirjoitti...

Oh it was just perfect! <3

Jatta kirjoitti...

Me oltais haluttu sille toiselle myös! Ei voi mitään, kaikkea ei vaan ehdi :( Noh, jääpähän syy seuraavaan vierailuun ;)

Nuo ystävät ympäri maaimaa on kyllä ihan parhautta :D Kiva kun löytyy hengenheimolaisia myös kaukaa.

Hei pitäkää kivaa Tampesterissa, mullakin haluttais pitkästä aikaa Särkänniemeen, se Koiramäki kiinnostais tämmöstä Kunnas-fania!

Villapallo kirjoitti...

Ihanan näköinen reissu! Berliini on ihana kaupunki, tosin minä olen ollut siellä silloin kun muuri oli vielä pystyssä kokonaan;-) Kauan aikaa sitten siis...

Mutta hei, mikä tuo neule on kuvassa jossa syöt ihanaa kaukkupalaa? Varmaan olet blogannut sen, mutten muista enkä löydä. Ihana!

AnniKainen kirjoitti...

Ai vitsi, teillä on varmaan ollut hieno reissu. Tämähän oli kuin paraskin teaseri, meinaankun itsekin olen menossa tuonne heinäkuussa. Kiitos vinkeistä ja hyvää juhannusta :)

Lotta kirjoitti...

Sut on nähty! :D Tais olla sunnuntai, loppuviikosta ainakin, kun näin teijät Kaiser-Wilhelm-Gedächtnis-Kirchen edustalla. Harmittaa kun en ehtinyt tulla suoraan sanomaan mitään, olitte jo kaukana kun sain yhdistettyä kasvot nimeen... Melkeen vois sortua siihen perinteiseen "maailma on pieni"-kliseeseen ;)

Jonna kirjoitti...

Koiramäki oli kyllä aika hienosti toteutettu, kannatti käydä ♥ Ja ne delfiinit niin söpösiä ♥ Sai rahalle vastinetta vaikka laitteet ei itseäni kiinnostaneetkaan :)

Jonna kirjoitti...

Niin ja oikein ihanaa Juhannusta :)))

Jatta kirjoitti...

Oi vau! Olispas itse päässyt käymään jo silloin, me käytiin siihen aikaan vaan aurinkomatkoilla..

Kiva kun bongasit neuleen! Se on ihan uusi, teen siitä kunnon päivityksen piakkoin :) Nämä tämän postauksen kuvat on kaikki näpsäisty puhelimella, ei jaksettu kantaa järkkäriä mukana. En sitten viitsinyt laittaa rakeisia kuvia neuleesta kuin tuon yhden ainoan, ihana kun heti pisti sulla silmään :D

Jatta kirjoitti...

Mä en kans enää uskalla mennä kaikkiin laitteisiin, oonkohan tullut vanhaksi?! Mutta se Koiramäki kiinnostaa nyt vielä enempi :D

Ihanaa juhannusta sinulle myös, muista nautiskella <3

Jatta kirjoitti...

Voi että, nyt olen kyllä kateellinen, teillä on kaikki vielä edessä!! Pitäkää hauskaa, ja oikein ihanaa juhannusta sinulle myös :)

Jatta kirjoitti...

Ei voi olla totta! :D Juu-u, kyllä me siellä pyörittiin, lauantaina varmaan näit meidät! Minä varmaan raahustin miehen käsipuolessa linkuttaen, lennettiin illalla kotiin ja mun oikea jalkapöytä suorastaan märki jo siinä vaiheessa kaikesta kävelystä :O
Tässä vaiheessa voi jo sortua kliseilemään: kyllä on muuten maailma pieni!! Oi harmi kun et päässy jutulle!