20. lokakuuta 2013

sääryleet

Tiedättehän, että kenkäfriikille talvi on tuskaisaa aikaa. Mitäpä sitä ei tekisi, että saisi pitää korkoja vielä muutaman extraviikon ennenkuin on pakko vaihtaa turkissämpylöihin!


malli: oma
lanka: Novita Nalle, 85 g
puikot: 2,5 mm
muuta: Ravelryssa täällä, kuvissa näkyvä virkattu bolero puolestaan on vanhaa tuotantoa vuodelta 2007 ja löytyy täältä

Sain inspiraation alunperin näihin säärystimiin Katyushan samanlaisista. Silloin kun aloittelin neulomaan näitä (kröhöm, kolme vuotta sitten), niin Katyusha ei ollut vielä julkaissut omaa ohjettaan , tällöin tein niistä oman versioni.
Joten: alla ohje niille, jotka haluavat omat korkokenkäkauden pidentäjänsä!


lanka: Novita Nalle, yhteensä 84 grammaa

puikot: 2,5 mm sukkapuikot tai 30 cm minipyöröpuikot

tiheys: 22 s / 10 cm sileällä neuleella neulottuna

muuta: silmukkamerkki

Luo puikoille 76 silmukkaa haluamallasi tavalla. Merkitse kerroksen aloituskohta silmukkamerkillä ja neulo pyörönä 2 o 2 n- joustinta yhteensä 3 cm.

Aloita seuraavaksi mallineuleen neulominen kerroksen alusta. Mallineule neulotaan heti silmukkamerkin jälkeen kerroksen alkuun, muilla silmukoilla jatketaan 2 o 2 n-joustinta.
Mallineuleen ensimmäinen, aloitusrivi, neulotaan vain kerran.

Toista mallineule neljästi (rivit 1-16).
Neulo lopuksi vielä tavallista 2 o 2 n- joustinta 3 cm verran. Päättele ja huolittele langanpäät. Käsittele haluamallasi tavalla, itse höyrytin säärystimet hihalaudalla kevyesti.

Valmista tuli!


(mekko saatu blogin kautta, SheInside)


Mulla on ollut ihan kamala flunssa viimeiset kolme viikkoa. Toivottavasti olette pysyneet siellä terveenä, tämä on melko hivuttavaa olla kuumeessa ja terveenä vuoropäivin :P Olen jo vaihtanut suosiolla paksumpaan takkiin, en siis kekkuloi ihan näin puolipukeisena normaalisti.. niin ja onhan mulla tossa tuplasukkiksetkin! Nyt jo!

Leppoisaa ja lokoisaa sunnuntaita kaikille I made legwarmers to enable me to wear heels even that weather is getting colder. Hrr!

14 kommenttia:

A-L kirjoitti...

Ihanat. nätti tuo pintakuvio, ja ruskee on itelläkin tällä hetkellä taas se päätään nostava väri. Ihana syksyllä! Parantelehan siellä!

Jatta kirjoitti...

Kiitos! Tuo mallineule on kyllä tosi kiva, halusin vähän enemmän tekstuuria näihin kun Katyushalla on omissaan :) Ja ruskea, aah <3 En kyllästy siihen koskaan ikinä!

Kiitos myös toivotuksista, yritän ottaa tänään iisisti vaikka ulkona onkin tosi ihana ilma.. mutta jos nyt yhden päivän pyhittäisi levolle ja hömppäsarjoille :D Niin ja neulomiselle!

piipadoo kirjoitti...

Ihanat! Joskus vuosi-kaksi takaperin tein ystävälle myös korkkareiden kanssa käytettävät lämmittimet, vaikkakin paljon yksinkertaisemmat kuin nämä. Aion kyllä kokeilla, ainakin tuota mallineuletta. Korkkareita kun tulee harvemmin pidettyä: en pysy niillä oikein lasteni vauhdissa mukana.

-Paula

Jatta kirjoitti...

Nämä on kyllä käytännölliset, ihan vaikka farkkujenkin alla! Kummasti helpottaa palelua kun on lämpimät jalat :)
Korkkareilla ei kyllä hirmuisen lujaa vauhtia pääse, kyllä minäkin paarustelen työmatkat ja arkipäivät ihan lättäpohjilla. Mutta kyllä se on aina jotenkin niin ihanaa laittaa ne korot jalkaan, käytännöllisyydestä viis :D

Anonyymi kirjoitti...

Onpa kaunis kuvio ja tosi hyvä idea! -äippä-

Näppi kirjoitti...

Hei kiitti himmeesti vinkistä! Nyt pitäs sitte heti alakaa tehä tuollaset ihanuuet. Aargh, millon mä ehin. Nää on kyllä ihanat.
Tuo paian tuunausjuttu oli myös mahtava. Kiitti siittäkin. Itelläki ois pari tuunattavaa paitaa kaapissa...

Jatta kirjoitti...

Ihanat säärystimet! Rakastan myös ruskeaa väriä ja mieheni innostuu aina ruskeasta, kun harvoin puen jotain ruskeaa päälleni. En tiedä, mikä ruskeassa värissä vetää miestäni lähemmäs itseäni. ;)

Niin, en näe enää sinua siellä Hämeenlinnassa, kun en ole enää töissä siellä. Olen lopettanut. :(

Terveisin
kaimasi, joka kerran näki sinut puhumassa puhelimeen eräällä kadulla ja ohitti sinut

Jatta kirjoitti...

Kiitos :)

Jatta kirjoitti...

Oi mulla on ihan sama ongelma: aika ei riitä kaikkeen ihanaan mitä haluaa :D Mutta jospa sitä sitten joku päivä, ei ressata eihän ;)

Jatta kirjoitti...

No ruskea ON vetävä väri ;)

Minä luin tämän kommentin jo töissä tänään, kiitos päivän piristyksestä! Mekin ollaan muutettu jo reilu vuosi sitten Nokialle, käyn Hämeenlinnassa enää vain koulussa. Hauska että ollaan "törmätty" joskus, kaimoja näkee harvoin!

Anonyymi kirjoitti...

Onpa suloiset! Näillä pidentäisi varmaan tennarikauttakin muutamilla viikoilla ennen liukkaiden tuloa :) T: Paula (huvinvuoksi.wordpress.com)

Jatta kirjoitti...

No tervetuloa Pirkanmaalle, jossa olen asunut vuodesta 2002. Tampereella 2002-2009, Ylöjärvellä 2009-2011 ja Lempäälässä 2011 lähtien. Ylöjärveltä asti kävin töissä Hämeenlinnassa joka päivä otti koville, että oli pakko muuttaa Lempäälään lähemmäs Hämeenlinnaa, mutta epäsäännölliset ja työmatkat verottivat entistä enemmän, joten jouduin irtisanoutumaan maailman parhaasta työpaikasta 2,5 vuoden työuran jälkeen. :(

No ehkäpä törmäämme Tampereella tai Kädentaidot-messuilla. Lupaan vetäistä sinua hihasta jos näen sinut. :D

Jatta kirjoitti...

Voi kurja tuota työpaikan menetystä :( Ei kivaa ollenkaan!

Kiitokset tervetulotoivotuksista, itse asuin täällä (Kaukajärvellä) 2000-2009, Hämeenlinnassa kolmisen vuotta ja täällä taas :D Tule ihmeessä nykäisemään hihasta jos törmätään!! Messuille olen kyllä menossa, päivä vain ei ole varma vielä :)

Jatta kirjoitti...

No ehdottomasti! Miten mä en edes ajatellut, korot vaan mielessä :D